Managed hosting door True

Investeerders nemen Informatica over

 

Overname

Data-integratiespecialist Informatica wordt overgenomen door een joint venture die in handen is van de Engelse investeringsmaatschappij Permira en de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). De aandeelhouders krijgen 48,75 dollar per aandeel, wat de totale waarde van de transactie op zo'n 5,3 miljard dollar brengt. Informatica staat nu nog genoteerd aan de Nasdaq, waarvan het verdwijnt wanneer de transactie in de loop van dit jaar wordt afgerond.

Bij het in 1993 opgerichte Informatica, met hoofdzetel in het Californische Redwood City, werken ruim 3600 man; de omzet in 2014 kwam uit op een record van 1,05 miljard dollar. Baas is sinds 2004 de ex-Oracle topman Sohaib Abbasi.

Het bedrijf wil volgens hem fors investeren in software voor cloudintegratie, dataintegratie bij bigdataprojecten, databeveiliging en oplossingen voor master data management. Ook wil Informatica op bredere schaal clouddiensten en datadiensten op abonnementsbasis gaan aanbieden.

Door van de beurs te gaan en het bedrijf in handen te leggen van een aantal kapitaalverschaffers verwachten de directieleden en toezichthouders van Informatica dat die transformatie sneller kan worden uitgevoerd dan wanneer Informatica aan de beurs staat genoteerd en verantwoording aan alle aandeelhouders moet afleggen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5252597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×