Amazon opent AWS-vestiging in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft een Nederlandse vestiging geopend. Vanuit dat kantoor in Den Haag gaat het bedrijf zakelijke webdiensten aanbieden. Het kantoor is ook een springplank naar uitbreiding van Europese activiteiten rondom Amazon Web Services (AWS).

Volgens het bedrijf worden vanuit Den Haag zowel start-ups als Europese multinationals ondersteund. Op de website van de cloud-dienstverlener worden onder meer de Amsterdamse datauitwisselaar We Transfer en G+J Uitgevers als referentie genoemd.

Volgens Amazon is gekozen voor een lokale vertegenwoordiging om direct in contact te komen met accountmanagers, solutions architects, partner managers en klanten en hen in het Nederlands te bedienen.

Volgens Amazon behoren Nederlandse bedrijven tot de pioniers van clouddiensten sinds het in 2006 AWS introduceerde op de Nederlandse markt. Inmiddels maken ook grote bedrijven als Shell, Unilever, PostNL en Philips gebruik van webdiensten van Amazon.. 

Development center

Het Nederlandse kantoor ondersteunt andere investeringen in ons land en is een aanvulling op het Development Center, dat door Amazon in 2013 werd geopend. Het Amazon Development Center is ook gevestigd in Den Haag en is gericht op het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor Amazon Web Services. Het gaat ondermeer om toekomstige diensten en functionaliteit voor Amazon EC2. Het bedrijf is nog op zoek naar medewerkers.

Naast het kantoor in Den Haag, zal AWS ook aanwezig zijn op de Amsterdam Tech Wharf. Daar helpen deskundigen tijdens kantooruren start-ups met allerlei zaken zoals technisch advies en coaching bij financiering door investeerders.

Nederlandse Bank

Recentelijk was AWS nog nauw betrokken bij het StartupDelta initiatief, dat werd gelanceerd om een klimaat van innovatie en groei te stimuleren voor Nederlandse en Europese start-ups.

In juli 2013 gaf De Nederlandsche Bank toestemming voor het gebruik van AWS in de Nederlandse financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ook de Microsoft Azure Cloud is in (mei) 2013 goedgekeurd door De Nederlandse Bank, zie: http://www.toezicht.dnb.nl/7/50-227869.jsp

Ik zeg Henri grijp je kans ;-)

Leuk,nog een amerikaanse onderneming die handig gebruik maakt van de nederlandse belasting verdragen.

Gisteren een Q&A met Werner Vogels bijgewoond, gehost door Insided in Amsterdam.

Was erg leuke avond! Goede sfeer en Werner inspireerde met zijn Q&A, over "magnetic discs are the new tapes" en nog meer quotes en visie. Erg goed!

@Jack, ik geloof nooit dat die "betrouwbare" bank zijn "mission critical" processen gaat uitbesteden, daarvoor beschikt men over teveel zelfkennis!

Toch denk ik niet dat de meest innovatieve en disruptieve diensten uit één specifieke cloud gaan komen, maar uit : https://data.overheid.nl/
zo maar mijn gedachte ;)

Ik zie bij de DNB website nergens staan dat AWS goedgekeurd is als provider? Kan iemand mij laten zien waar dat staat?

ter aanvulling DNB lijst met goedgekeurde providers - right to examine
http://www.toezicht.dnb.nl/2/5/50-230437.jsp

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-17T12:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.