Cloud Connect Company sluit aan bij Utica

Handen schudden

Cloudaanbieder Utica uit Vianen neemt telecomdienstverlener the Cloud Connect Company uit De Kwakel over. Samen gaan de partijen verder onder de naam: Utica, the Cloud Connect Company. Door het samengaan ontstaat er een it- en telecomdienstverlener met ruim duizend klanten. Naast het leveren van online VoIP-diensten, cloudtelefonie en Utica-SaaS-oplossingen van het eigen huismerk, kan het nieuwe bedrijf ook het portfolio van KPN en Telfort Zakelijk bieden.

Bij Utica werken zo'n twintig mensen; bij Cloud Connect Company een man of vijf. Het bedrijf dat vooral actief is in de 'bloemenregio' Aalsmeer, rekent veel bedrijven uit de sierteelt tot zijn klantenkring.

Beide dienstverleners zijn ervan overtuigd dat de fusie meer armslag biedt om het groeiend aantal klanten beter te bedienen. Tevens verwachten beide partijen dat de krachtenbundeling meer mogelijkheden biedt voor innovatie, nieuwe diensten en begeleiding van grotere projecten.

Richard Bronzwaer, de huidige bestuurder van Utica, blijft bestuurder van de nieuwe onderneming. Ed van Voorst, de huidige bestuurder van the Cloud Connect Company, is vanaf 1 maart commercieel directeur.

Cloud

Utica huurt voor zijn cloudaanbod datacentercapaciteit bij Telecity in Amsterdam en Capelle aan den IJssel. 'Dat is een ISO 27001-gecertificeerd datacenter. Klanten vragen om dat soort beveiligingswaarborgen', aldus directeur Bronzwaer.

Voor een aantal klanten, die wettelijk gezien een bepaalde bewaarplicht hebben, regelt Utica als extra backup fysieke tapeopslagruimte bij Backupned in Oosterbeek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-23T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.