EMC zet in op platform 2.5 met nieuwe producten

David Goulden, ceo van EMC information infrastructure, nam de introductie van VXrack voor zijn rekening.

EMC introduceert tijdens EMC world verschillende nieuwe versies van producten om organisaties te helpen in de transitie van het tweede naar het derde platform. Deze transitie noemen zij Platform 2.5. Zowel Vxrack als de nieuwe versie van XtremIO moeten hieraan bijdragen.

Het tweede platform is het tijdperk van de client-server en gevirtualiseerde x86 traditionele applicaties. Dit platform is robuust, wat nodig is voor de backend. Platform 3 daarentegen, is veel flexibeler en staat voor het tijdperk van big data met nieuwe applicaties en nieuwe workloads voor cloud, social en mobile. Veel organisaties willen profiteren van de flexibiliteit die het derde platform biedt, maar dit platform is nog klein. Platform 2.5 is een brug die wordt geslagen tussen platform 2 en platform 3, waarbinnen meer agility wordt geboden.

VXrack

Een product dat een bijdrage moet leveren aan deze transitie van platform 2 naar platform 3 is de Vxrack. Hiermee wordt de implementatie van platform 3 applicaties vereenvoudigd. Binnen de VXrack worden voor het eerst de datacenter workload van Vblocks en de eenvoudigheid van appliances met elkaar gecombineerd. Praveen Akkiraju, ceo bij EMC, legt uit VXrack vervult in de behoefte van klanten aan agility, hoge prestaties en een afname in complexiteit en kosten. 'VXrack is een scale-out hyperconverged systeem voor grote ondernemingen en service provider-datacenters. Daarnaast is het een engineered systeem. De implementatie van platform 3 applicaties, oftewel schaalbare mobile-, cloud- en gedistribueerde Tier 2-applicaties, wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.'

Met het VXrack-systeem kunnen klanten starten met enkele tientallen servers en via scale-out snel uitbreiden naar duizenden servers met tientallen Petabytes aan opslagcapaciteit, waarbij een optimale performance wordt gegarandeerd. Van VXrack komen twee versies uit. De eerste versie is tijdens EMC world geïntroduceerd, de tweede versie zal in augustus op de markt komen.

XtremIO 4.0

Ook introduceerde EMC de nieuwe versie van de all-flash scale-out enterprise storage arrays: XtremIO 4.0. Volgens EMC wordt deze nieuwe versie door klanten ook wel 'the beast' genoemd. XtremIO helpt klanten hun datacenter applicaties te transformeren met  in-memory kopiediensten, waarmee hele workflows kunnen worden gestroomlijnd en geautomatiseerd van storage tot aan de hypervisor en in de applicatie. De nieuwe versie van XtremIO levert 40 TB aan flashgeheugen en er kunnen acht van deze X-bricks in een rack.

Security platform 3

Wat betreft beveiliging gaat er door de transitie naar platform 3 applicaties ook zeker wat veranderen, voorspelt David Goulden, ceo van EMC information infrastructure. Volgens Goulden zijn platform 2 applicaties statisch. Hierdoor zijn firewalls en antivirus voldoende om deze te beheersen op het gebied van beveiliging. Platform 3 applicaties zijn echter mobiel en de datasets zijn groter, waardoor security moeilijker is. Om deze applicaties toch te beveiligen is het volgens Goulden belangrijk dat er continue authenticatie plaatsvindt van wie zich op het netwerk bevindt. Daarnaast is het van belang dat de identificatie van afwijkingen in realtime gebeurt. 'Je moet je beseffen dat het mensen met kwade bedoelingen het toch wel lukt om het netwerk binnen te komen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-06T13:19:00.000Z Birgit Bunt