IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik

Cloudstrategie

Driekwart van de enterprise it-organisaties wil OpenStack voor hun cloud-initiatieven gebruiken. Slechts 16 procent heeft OpenStack daadwerkelijk in gebruik. Een gebrek aan it-vaardigheden is de grootste belemmering om OpenStack in gebruik te nemen. Dit blijkt uit onderzoek van TechValidate onder 310 it-beslissers en -professionals, in opdracht van Red Hat, leverancier van open source-oplossingen.

75 procent van de enterprise it-organisaties heeft plannen om OpenStack voor hun cloud-initiatieven te gebruiken. De inzetplannen voor OpenStack-workloads omvatten zowel fysieke, virtuele, private als publieke-cloud footprints. Daarnaast wordt overwogen om OpenStack-workloads in andere omgevingen in te zetten, zoals traditionele enterprise-virtualisatie (35 procent), fysieke servers (30 procent), andere private of infrastructure as a service (IaaS) clouds (22 procent), en publiek clouds (18 procent). 59 procent wil OpenStack gebruiken voor nieuwe workloads, terwijl 52 procent OpenStack wil toepassen op bestaande workloads.

16 procent van de bedrijven heeft OpenStack daadwerkelijk in gebruik. 40 procent is nog bezig met het ontdekken van het product of heeft een pilot draaien (ook 40 procent). De belangrijkst genoemde reden om geen gebruik van OpenStack te maken is het interne gebrek aan it-vaardigheden (45 procent), gevolgd door de volwassenheid van het product (43 procent), geen integratie met huidige applicatie-architecturen (22 procent) en slechte afstemming tussen interne organisaties (21 procent).

Commerciële leveranciers

Organisaties willen OpenStack gebruiken met behulp van commerciële OpenStack-leveranciers. Dit is voornamelijk vanwege de technische ondersteuning op productniveau (82 procent). Andere redenen om voor een commerciële leverancier te kiezen zijn het eenvoudige installatieproces (78 procent), de mogelijkheid om workloads tussen providers en platformen te verplaatsen (75 procent) en de ondersteuning voor open source cloud-management, besturingssysteem en ontwikkeltools (72 procent).

De top drie performance indicatoren voor OpenStack-projecten zijn minder tijd kwijt zijn voor het uitrollen van diensten (77 procent), lagere operationele it-kosten (52 procent) en een responsieve infrastructuur (44 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-21T11:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.