Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada

De Canadese gemeente Port Coquitlam heeft gekozen voor een erp-sofwarepakket van Unit4 in de cloud. Binnen dit project werkt Unit4 samen met IBM. Het is voor het eerst dat een Canadese overheidsinstelling publieke data onderbrengt in de cloud. De gemeente in Canada telt ongeveer 57.000 inwoners.

De gemeente heeft de cloudversie van het erp-systeem Unit4 Business World in gebruik genomen. Hierbij zijn een IBM Softlayer-hardwareserver en een virtuele serverinfrastructuur ingezet. Met de software kan de gemeente nu persoonlijke informatie, zoals personeelsinformatie, personeelskosten en informatie over de belastingbetaler, veilig opslaan in een datacentrum.

Op dit moment draaien er drie systemen bij de gemeente in de cloud. Het eerste systeem dat in de cloud werd gezet was een systeem voor vaste activa. Dit draait al een aantal jaren in de cloud. Nu is de stap genomen om erp in de cloud te zetten. In de toekomst is het de bedoeling dat ook andere systemen de transitie naar de cloud maken. Robin Wishart, hoofd bedrijfsvoering bij Port Coquitlam, verwacht dat er ook een aantal systemen lokaal, on-premise, zullen blijven draaien. ‘Voor systemen die makkelijk naar de cloud te verplaatsen zijn en waarvan het logisch is dit te doen, zullen we die transitie ook maken.’

Beveiliging belangrijk criterium

Beveiliging van de data was het belangrijkste criteria van de gemeente bij het selecteren van de software, zegt Wishart. Hij geeft aan dat Port Coquitlam on-premise al afdoende beveiliging in de cloud heeft, maar dat zij in huis niet over de security-expertise beschikt die een cloudprovider wel heeft. Hij verwacht dat de beveiliging wordt verbeterd nu de gemeente in zee is gegaan met een cloudprovider als Unit4.

Unit4 wil niet bekend maken hoe lang de implementatie van de cloud bij de Canadese gemeente heeft geduurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-21T11:59:00.000Z Birgit Bunt