EMC koopt clouddienstverlener Virtustream

Handen schudden

EMC wil het niet-beursgenoteerde cloudbedrijf Virtustream uit Washington D.C. overnemen. Virtustream zal het nieuwe managed cloud service-onderdeel gaan vormen binnen het ict-concern. EMC wil met de aankoop zijn cloudportfolio in de markt uitbreiden om klanten beter te kunnen helpen bij het verplaatsen van hun applicaties naar de cloud. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 worden afgerond en heeft een waarde van zo'n 1,2 miljard dollar.

Virtustream is sinds 2009 actief in het aanbieden van diensten op het gebied van applicatie lifecycle automatisering en orchestratie, met name gericht op bedrijfskritische software-omgevingen zoals SAP.  Het xStream-platform sluit nauw aan op vSphere van EMC-onderdeel VMware .

Het bedrijf heeft vestigingen in Washington D.C., San Francisco, Atlanta, Londen en Dubai. Ook heeft het diverse datacenters, waaronder één in Amsterdam waar het bij Equinix ruimte huurt.

Bekende klanten zijn onder andere Coca-Cola Company, Heinz, Kawasaki en Lexmark.

Whitepaper

De overstap naar de cloud moet een goed georganiseerde overstap zijn, met de it-afdeling als regisseur. Zonder die regie dreigt het gevaar dat er een ‘spaghetti’ aan IT-oplossingen ontstaat, bijvoorbeeld doordat afdelingen op eigen houtje applicaties uit de muur halen om aan een korte termijn-behoefte te voldoen, aldus dit whitepaper.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-26T18:12:00.000Z Rik Sanders