UEFA verlengt ICT-contract met Interoute

goal

De Union of European Football Associations (UEFA) heeft zijn contract met ict-dienstverlener Interoute met vier jaar verlengd. De overeenkomst uit 2011 omvat de ict-infrastructuur en -diensten voor de voetbalcompetities, websites, evenementen en bedrijfsvoering van de Europese voetbalbond.

Bijna alle applicaties en systemen van de UEFA, inclusief de website UEFA.com en de beheeromgeving FAME (Football Administration Management Environment) voor het beheer van onder meer de Champions League en het EURO 2016-toernooi, worden gehost en beheerd in het cloud-netwerk van de dienstverlener.

De applicatie FAME is de basis voor alle logistiek rondom toernooien. Het gaat onder meer om de administratie van spelers, sponsors, gasten en media en biedt jaarlijks toegang aan meer dan twaalfduizend gebruikers uit 173 landen. In de nieuwe overeenkomst is vastgelegd dat Interoute het ict-team van UEFA blijft ondersteunen bij de bedrijfskritische systemen.

Microsoft Lync

Tijdens deze nieuwe contractperiode wil UEFA een aantal nieuwe diensten introduceren zoals Interoute Hosted Microsoft Lync, Bring Your Own Device (BYOD) en andere toepassingen. Interoute heeft speciaal voor UEFA een flexibel SLA-model ontwikkeld, waarmee de ict-capaciteit makkelijk aangepast kan worden aan de specifieke vereisten van een competitie of evenement.

'In dat model wordt een gegarandeerde 100 procent-beschikbaarheid tijdens live-wedstrijden afgewisseld met de meer standaard uptime-vereisten voor de backoffice-systemen tijdens ‘normale’ dagen', aldus de dienstverlener.

Euro 2016

UEFA heeft 98 procent van zijn ict ondergebracht bij Interoute. De website UEFA.com trekt jaarlijks ruim tachtig miljoen bezoekers uit meer dan tweehonderd landen, met een verwachte piek volgend jaar van 160 miljoen bezoekers tijdens het Europees kampioenschap UEFA EURO 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-15T11:59:00.000Z Pim van der Beek