Holland Venture investeert in Qi Ict

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in systemintegrator Qi Ict uit Delft. De onderneming biedt en beheert opslag-, netwerking en beveiligingsoplossingen voor ict-infrastructuren. Het management en de aandeelhouders willen de komende jaren de groei van de groep versterken, zowel organisch als door overnames.

Qi Ict, opgericht in 1983, heeft in de afgelopen jaren een verandering ondergaan van hardwarewederverkoper naar systemintegrator. Dat gebeurde onder leiding van Albert Klene, ondernemer en investeerder, die in oktober 2010 het bedrijf overnam. Klene bouwt sindsdien gestaag aan de verder uitbouw, zowel in geografisch opzicht als in het producten- en dienstenaanbod.

'Op basis van onze specialistische kennis zien wij kansen om ons dienstenaanbod te verbreden en ons klantenbestand te vergroten', zegt Klene. 'We hebben Holland Venture als partner aan boord gehaald om ons daarbij te helpen. Door zijn jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, biedt Holland Venture Qi Ict strategische waarde, waardoor wij onze onderneming verder kunnen uitbouwen en onze groeiambities kunnen realiseren. Het groeiscenario dat we hebben ingezet zullen we blijven volgen, zowel organisch, als door strategische overnames en investeringen.'

Bij Qi Ict werken 125 mensen verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. Dat is inclusief het dochterbedrijf uit Amstelveen en Microsoft-cloudpartner Inovativ, waarin Qi Ict in november vorig jaar een meerderheidsbelang nam. De verwachte gemeenschappelijke omzet in 2015 is 27 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-16T13:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.