Atos vervangt SAP bij Siemens

Ict-dienstverlener Atos implementeert een SAP HANA cloud-platform bij electronicaconcern Siemens. Het gaat om een contract met een omvang van miljoenen euro's en een looptijd van zes jaar. Het platform is bedoeld voor de datadiensten van Siemens. Volgens Atos is dit één van de grootste SAP HANA-implementaties ter wereld.

Siemens maakt al gebruik van de klassieke SAP-omgeving, maar zal nu een groot deel van de kernsystemen en processen naar SAP HANA migreren. Siemens plaatst onder andere haar data services in de cloud. Dit cloud-platform wordt gebaseerd op de high-end x86 server van Bull: bullion. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van EMC-hardware en –software.

Het platform wordt uitgerold voor 100.000 Siemens-medewerkers wereldwijd. Atos begeleidt de transitie naar SAP HANA als één geïntegreerd project. Volgens de dienstverlener is dit de grootste SAP HANA-implementatie ter wereld, omdat het voor het eerst is dat er zoveel medewerkers worden overgezet.

De migratie moet leiden tot hogere kosteneffectiviteit, flexibiliteit en schaalbaarheid binnen de organisatie. Daarnaast moeten de data services in de cloud het electronicaconcern helpen om op marktontwikkelingen in te spelen. Volgens Siemens-cio Norbert Kleinjohann is de migratie naar het SAP HANA cloud-platform cruciaal voor het realiseren van de nieuwe strategische visie van Siemens. ‘In de nieuwe cloud-omgeving kunnen we innoveren en de basis leggen voor verdere groei van onze business.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-17T11:59:00.000Z Birgit Bunt