Microsoft betaalt Azure voor start-ups

Microsoft biedt start-ups tot 120.000 dollar aan krediet voor de Azure-clouddienst. Dit als onderdeel van het BizSpark Plus programma wat op 1 juli van start gaat. Voor het programma is Microsoft samenwerkingen aangegaan met ruim 150 start-up incubators en –accelerators vanuit 47 landen.

‘Ons doel is simpel. Wij streven ernaar om jonge bedrijven te helpen accelleren om hun producten zo snel mogelijk aan de consument te kunnen leveren’, aldus Steve Guggenheimer, vp ontwikkelingen, in een blogpost. Om dit te verwezenlijken gaat Microsoft per 1 juli van start met het het BizSpark Plus programma. Hiervoor is Microsoft samenwerkingen met ruim 150 start-up incubators en –accelerators vanuit 47 landen aangegaan.

Start-ups die zijn aangesloten bij de geselecteerde start-up incubators en –accelerators kunnen zich aanmelden voor het BizSpark Plus. Wanneer zij op basis van deze aanmelding worden geselecteerd, ontvangen zij maandelijks 10.000 dollar aan krediet voor het gebruik van Azure. Deze bijdrage wordt maximaal één jaar verleend, wat goed is voor 120.000 dollar. Door gebruik te maken van de gratis cloud-dienst kunnen start-ups volgens Microsoft veel geld besparen. Dit kan vervolgens worden geïnvesteerd in nieuw personeel of voor marketingdoeleinden om nieuwe klanten te bereiken.

BizSpark Plus is een aanvulling op het sinds 2009 opgerichte BizSpark programma. Dit programma is bedoeld voor startende ondernemers in de technologiesector. Zij ontvangen tot drie jaar lang 750 dollar per maand aan krediet voor de cloud-diensten van Microsoft. Daarnaast krijgen ze gratis toegang tot software, ontwikkelingstools en technische ondersteuning. 

Computable Awards

Dit jaar reikt Computable tijdens de Computable Awards 2015 voor het eerst een prijs uit aan de beste Nederlandse start-up van het jaar. Na gestart te zijn met 138 aanmeldingen mochten de twintig beste start-ups zich presenteren aan een speciale jurty. Die selecteerde de volgende tien genomineerden: Bokkz, Cloudtract, eVerbinding, FastTrack Company, Genalice, Inmote MedTech, IreckonU, Nettie, Quiver en Redsocks

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-19T11:54:00.000Z Suzanne Martens