EuroCloud Nederland reikt EuroCloud Awards uit

Winnaars EuroCloud Nederland Awards 2015 bekend

EuroCloud Nederland heeft voor de vijfde keer de jaarlijkse EuroCloud Awards uitgereikt in de conferentieruimte van Capgemini in Utrecht. De elf genomineerden mochten pitchen voor een jury, waarna de vier winnaars werden verkozen. Dit jaar werd ook voor het eerst de Capgemini Publieksaward uitgereikt. De winnaars dingen mee naar de EuroCloud Europe Award verkiezing die dit najaar tijdens de EuroCloud Conference wordt gehouden.

Op 18 juni 2015 werd voor de vijfde keer de EuroCloud Awards uitgereikt. De jury heeft uit ongeveer vijftien inzendingen een selectie gemaakt van elf bedrijven die hun inzending mochten verdedigen. Hierna werd per categorie een winnaar gekozen. Volgens EuroCloud Nederland is het opmerkelijk dat dit jaar voor het eerst Internet of Things (IoT) toepassingen werden ingezonden. Twee IoT-inzendingen zijn in de prijzen gevallen. Allereerst AntTail uit Vanenburg. Met een end-to-end kwaliteitssysteem voor de supply chain in de farmaceutische sector wonnen zij een award in de categorie ‘Best Cloud Product’.

De tweede IoT-toepassing is een samenwerking tussen: iReckon en Microsoft. Zij hebben voor de gemeente Breda een watermanagement-game en –systeem ontwikkeld. Hiermee wonnen zij de prijs voor Best Business Case Publieke sector. De beste business case in de private sector is gewonnen door Calendar42. Hun planningssysteem is momenteel in gebruik bij Aegon. Tot slot is Mochadocs uit Nijmegen met hun contractmanagement cloud service benoemd tot beste Cloud start-up. Dit jaar werd ook voor het eerst de Capgemini Publieksaward uitgereikt. Het aanwezige publiek kon na de presentatierondes via een online tool stemmen op één van de elf genomineerden. Deze prijs is gewonnen door Calendar42.

De EuroCloud Awards worden jaarlijks uitgereikt. Dit jaar bestond de jury uit voorzitter Richard Nijhoff (directeur B2B Innovation bij Liberty Global), Paul Kerseboom (Cloud Platform Services country lead NL bij Capgemini), Peter Vermeulen (oprichter en eigenaar van Pb7 Research), Robbert Hoeffnagel (hoofdredacteur CloudWorks), Hans Timmerman (bestuurslid EuroCloud Nederland en cto EMC Nederland) en Jan Aleman (bestuurslid EuroCloud Nederland en ceo Servoy).

Nederlandse start-up van het jaar

Ireckon won de Best Business Case Publieke sector award. IreckonU is een onderdeel van Ireckon, dat oplossingen ontwikkelt voor de hospitality sector om de beleving voor hotelgasten te optimaliseren. IreckonU is één van de tien genomineerde start-ups voor de Computable Award in de categorie Nederlandse start-up van het jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-22T09:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.