Endemol kiest voor cloud-platform van Box

Dit artikel delen:

Tijdens Cannes Lions, het internationale festival van creativiteit, maakte Box bekend dat Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America, twee van ’s werelds grootste televisieprogrammamakers, het cloud-platform van Box hebben gekozen voor het delen van en samenwerken op content. Box levert de bedrijven gecentraliseerd en veilig content management, zowel intern als extern.

'De media- en entertainmentsector reageert op enorme technologische verschuivingen die van invloed zijn op de wijze waarop content wordt beheerd en verspreid', zegt David Quantrell, senior vice president en general manager van Box EMEA. 'Box maakt het mogelijk om op een veilige manier content te delen, samen te werken en mobiel te zijn, zodat bedrijven als Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America op een compleet nieuwe manier te werk kunnen gaan.'

Endemol Shine Netherlands is onderdeel van de Endemol Shine Group, een van de grootste onafhankelijke televisie- en digitale productiebedrijven ter wereld. Het wereldwijde netwerk bestaat uit negentig bedrijven in meer dan dertig landen. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 350 programma's in tal van genres, waaronder entertainment, reality-tv, spelshows, komedie, drama, sport en speelfilms. Endemol Shine Netherlands verwacht dat Box betere samenwerkingsmogelijkheden biedt aan zijn medewerkers.

'We werken wereldwijd met ontelbare zenders, digitale platforms en licentiehouders', zegt Leon Backbier, ict-manager bij Endemol Shine Netherlands. 'Box biedt ons gemakkelijke en universele toegang tot content en een sterk samenwerkingsplatform voor onze verschillende werknemers. Het heeft de wijze waarop we met content omgaan drastisch veranderd, vooral in samenwerking met externe teams.'

Meer klanten

Box heeft meer dan 37 miljoen gebruikers, die wereldwijd werken bij 47.000 organisaties. Naast de nieuwe klanten Endemol Shine Netherlands en FremantleMedia North America bedient Box meer media- en entertainmentbedrijven, waaronder The Recording Academy, CAA, Legendary Pictures, Sundance Institute en Discovery Communications. Ook bedient wereldwijd opererende organisaties als General Electric, Anglo American en Schneider Electric.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-23T10:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.