Grexx haalt drie ton op via crowdfunding

Winst

Grexx, aanbieder van cloud collaboration software, heeft in vijf uur tijd driehonderdduizend euro opgehaald via het platform van Collin Crowdfund. Het bedrijf wil verder groeien op de zakelijke markt en met een nieuwe versie van het zelf ontwikkelde software platform Atalanta bestaande en nieuwe markten gaan bedienen. Ook wil het een internationaal partnernetwerk gaan opbouwen.

Grexx, opgericht in 2000, levert software as a service (SaaS)-diensten met eigen zaakmanagementsoftware (Grexxboxx). Klanten zijn onder meer Robeco, PGGM, ASR en KPN en diverse andere grote en kleine bedrijven. Vanaf 2015 is Grexx de cloudsoftware verder aan het uitrollen in Nederland en daarbuiten. In Duitsland is samen met lokale partners een kantoor geopend dat de Duitstalige markt gaat bedienen.

Naast dat er investeringen nodig zijn voor het opzetten van partnernetwerken heeft Grexx kapitaal nodig voor de ontwikkeling van een nieuwe versie van het eigen softwareplatform. Het bedrijf beschikt over eigen middelen (580.000 euro). Daarnaast heeft het via crowdfunding nog eens drie ton binnengehaald. Via Collin Crowdfund staken 160 particuliere investeerders gemiddeld 1875 euro in Grexx, in de vorm van een vierjarige lening met een vaste rente van 7 procent, in de onderneming van Pieter Hufen en partners.

Collin slaat via zijn online platform een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een financieringsbehoefte tussen de 50.000 euro 2,5 miljoen euro.

Whitepaper

Waar moeten chief information officers en business managers opletten als het gaat om het implementeren van nieuwe cloud-oplossingen? In dit whitepaper staan tien vereisten opgesomd voor het vinden van de juiste clooudapplicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-30T11:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.