IBM wordt Apple-integrator

IBM

IBM start een service om klanten te ondersteunen met de transitie naar Apple hardware in hun it-infrastructuur. IBM heeft als doel om volledige device management diensten aan te bieden op een breed scala aan platforms, besturingssysteem van Apple systemen tot Android, Windows, Linux, en meer.

Vorig jaar werd al een samenwerking tussen de twee bekend gemaakt, waarbij IBM al zijn medewerkers omzette naar Mac pc’s. Die ervaring leidde tot de huidige samenwerking waarbij IBM start met de uitrol van een cloud-gebaseerde Apple Mac service voor zakelijke gebruikers. Hierdoor kunnen Mac pc's snel worden uitgerold en worden beheerd. Klanten van ‘Big Blue’ kunnen daarbij via IBM vooraf geconfigureerde Mac pc’s bestellen.

IBM MobileFirst Managed Mobility Services biedt de dienst aan via een partnerschap met  JAMF Software. Deze partij ontwikkelde de Casper Suite een populaire software voor het beheren van Macs in zakelijke omgevingen.

Krachten bundelen

Apple ceo Tim Cook zei eerder dit jaar dat Apple een beperking heeft op het gebied van penetratie en expertise in de zakelijke markt. Door een samenwerking met IBM krijgt Apple deze middelen wel tot zijn beschikking. Met de combinatie van kennis van IBM met Apple’s producten hopen beide bedrijven de concurrentie voor te zijn.

Eind vorig jaar lanceerde beide partijen hun eerste gezamenlijk ontwikkelde apps voor de zakelijke markt. IBM gaat wederom voor het einde van 2015 meer apps voor de iPhone en iPad ontwikkelen specifiek voor de verticale markt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze samenwerking geeft beide bedrijven een win-win situatie. IBM heeft veel ervaring bij outsourcing van werkplek- en infrastructuurbeheer. Daarbij komen nog extra voordelen. De hostingplatformen van de Z-series (Mainframe) en i-Series (AIX en AS/400) kunnen ook nog eens een extra plaats krijgen door betere integratie met de MAC. Virtualisatie kan daarbij ook helpen en het werken op afstand verder ondersteunen.
Het ziet er uit als een veelbelovende samenwerking, te meer omdat IBM geen rechtstreekse concurrent is op het gebied van het besturingssysteem OSX. IBM heeft nl. het OS/2 tijd al ver achter zich gelaten.
Deze bundeling van Technologie kan zelfs de gehele Informatie Technologie naar een nieuw generatie leiden, zowel innovatief als op security gebied.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-07T15:49:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.