Ricoh start cloudplatform online vergaderen

Vergaderen

Het nieuwe Ricoh Cloud2Meet is een flexibel videocommunicatieplatform waarmee het Japanse printer- en documentbeheerconcern inspeelt op de groeiende vraag van organisaties naar eenvoudig, snel en flexibel online samenwerken. Het platform maakt het mogelijk om bestaande videocommunicatie-omgevingen, ongeacht de aanbieder, te integreren en aan elkaar te koppelen. Volgens Ricoh maakt dit vergaderen op afstand via een veilige, stabiele omgeving vanaf ieder apparaat mogelijk.

Het Japanse bedrijf ervaart dat steeds meer organisaties reistijden willen reduceren door online te vergaderen. Met het nieuwe platform Ricoh Cloud2Meet kunnen gebruikers via virtuele video vergaderruimtes en diverse applicaties met elkaar communiceren. Het platform is een uitbreiding op de bestaande oplossingen van Ricoh op het gebied van videovergaderen en digitaal samenwerken. Het bedrijf werkt samen met partner Videxio.

Het Ricoh Cloud2Meet aanbod bestaat uit abonnementen voor videosystemen, virtuele vergaderkamers en persoonlijke video accounts voor mobiel gebruik op laptops en/of tablets. Er kan gebruik worden gemaakt vaneen wereldwijd videonetwerk met gegarandeerde capaciteit. Hierdoor kunnen investeringen laag gehouden worden en de kwaliteit en betrouwbaarheid hoog, aldus Ricoh.

Daarnaast biedt Ricoh Cloud2Meet een volledige integratie met onder meer Lync 2010/2013 (Skype for Business).

Interview

Lees ook het interview met Mark Boelhouwer, ceo Ricoh Nederland:

Ricoh doet veel meer dan alleen printers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-04T09:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.