Computable-experts spreken tijdens Infosecurity

Computable is goed vertegenwoordigd tijdens de drie ict-beurzen Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event op 4 en 5 november. Drie Computable-experts verzorgen seminars tijdens het evenement. De seminars worden gegeven door experts Bas Steelooper, Anko Tijman en Bart Veldhuis en betreffen onderwerpen als de cloud en DevOps.

Computable-experts Bas Steelooper, Anko Tijman en Bart Veldhuis zijn drie van de sprekers tijdens het onafhankelijke seminarprogramma van de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event. Onderwerpen die zij tijdens hun presentatie bespreken betreffen de hybride cloud en DevOps.

Steelooper gaat in zijn seminar in op de technische kanten van de hybride omgevingen en wijst zijn publiek op de voor- en nadelen daarvan. Hij wil bezoekers vooral bewust maken van de haken en ogen die aan de cloud verbonden zijn en hoe hierop moet worden ingespeeld. De grootste mythe over de cloud die hij ooit is tegengekomen is dat het onveilig zou zijn. ‘Veel mensen roepen dat het niet veilig is om dingen in de cloud te doen.’ Maar daar is Steelooper het niet mee eens.

Daarnaast signaleert hij dat de acceptatie van de cloud in Nederland lager ligt dan in het buitenland. ‘Dit komt volgens mij doordat Nederlanders redelijk traditioneel zijn. Data en kennis zijn onze grootste handelswaren. Veel ceo’s komen uit een tijdperk van voor de computer en vroeger hadden ze alles op papier in huis. Nu is het geen papier meer, maar eentjes en nulletjes, en daar willen ze dan nog het liefste de hand op leggen.’ Ook denkt hij dat het feit dat veel cloud-aanbieders Amerikaans zijn, iets te maken heeft met de achterlopende acceptatie. Volgens hem vinden veel mensen dat toch best eng in het kader van de Patriot Act. ‘Dit laatste merk je het meeste nog in het mkb. Grote partijen als Philips hebben voor diverse zaken de cloud reeds omarmt.’

Introductie in DevOps

Tijman gooit het over een andere boeg en spreekt op donderdag 5 november (om 12.00 uur) over DevOps. Tijdens zijn seminar geeft hij een DevOps op uw organisatie" target="_blank">introductie in DevOps. Zijn publiek leert wat de impact van DevOps op de organisatie is en waarom ze het eigenlijk zouden willen toepassen. Volgens Tijman voert één aspect van DevOps op dit moment de boventoon binnen Nederlandse organisatie: het inrichten van een continuous delivery straat (de zogenaamde ‘pijplijn’). ‘De bedrijven die ook online hun geld verdienen zijn daar koploper in. Maar ook steeds meer dienstverlenende overheidsinstanties zien de voordelen van het snel, vaak en beheerst (want geautomatiseerd!) kunnen deployen. De andere aspecten rondom DevOps zoals cultuur en kennisdelen zijn lastiger te implementeren. Daar is wel bewustwording, maar echte veranderingen op een enkel bedrijf na (ik denk aan ING) zie ik nog niet op grote schaal.’

Maar hoewel dit onderwerp nu de boventoon voert, is dit nog niet genoeg volgens hem. ‘De grootste mythe over DevOps is dat als je een continuous delivery straat hebt staan, dat je dan DevOps bent. Voor mij is DevOps veel breder en volgens de goeroes als Patrick DeBois, Gene Kim en Jez Humble is dat ook zo.’ Organisaties die nu nog niet zijn begonnen met DevOps, lopen volgens Tijman achter. ‘Als je DevOps goed toepast, leer je sneller over wat je klanten online doen en willen. Organisaties met DevOps leren dus sneller.’ Dus begin met continuous delivery, maar ga door met leren totdat je de organisatie is uitgelijnd met jouw eigen klantvragen, raadt hij aan.

Turbo-training hybride cloud

Veldhuis geeft in zijn seminar een turbo-training over de hybride cloud. Het meest voorkomende model van cloud is tegenwoordig namelijk de hybride cloud en daarom is het belangrijk dat organisaties bekend zijn met wat dit inhoudt. Zo legt Veldhuis uit bij de aankondiging van zijn seminar. Alles wat ict’ers over deze cloud-vorm moeten weten, komt dan ook tijdens dit seminar aan bod. ‘Deze presentatie is eigenlijk een (turbo) training en geeft een onafhankelijk beeld van welke stappen je moet nemen, welke risico's eraan verbonden zijn en hoe deze te mitigeren zijn’, aldus Veldhuis. Welke stappen moet je nemen als je denkt aan adoptie van de hybride cloud en welke risico’s zijn hier eigenlijk aan verbonden? ‘Vervolgens gaan we ook in detail in op hoe je selecteert welke applicaties geschikt zijn voor welke cloud en welke use cases er zijn voor de hybride cloud.’

Gratis registratie

Infosecurity vindt op woensdag 4 en donderdag 5 november plaats in de Jaarbeurs van Utrecht. Als bezoeker heeft u ook toegang tot de ict-beurzen Storage Expo en The Tooling Event. De beurzen kunnen gratis worden bezocht door een toegangsbadge aan te vragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk Bart! Heb eerder je sessies bijgewoond....interessant.

Ik denk dat het zeer handig is om eerst aan te geven wat hybride cloud "volgens jou" is. Dat zag ik in een sessie en als de mening daarover verdeeld is dan heeft het verder geen nut. Het vertrekpunt dient hetzelfde te zijn voor het behalen van het beoogde doel

Ik kijk uit naar deze sessie ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-10T10:50:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.