VMworld 2015

Dell spreekt VMworld toe: VMware blijft zichzelf

VMworld 2015

De overname van EMC door Dell zorgt voor veel vragen bij het publiek van VMworld Europe. VMware-coo Carl Eschenbach laat weten dat VMware jong, innovatief en een unieke organisatie is en dat graag zo wil houden. Michael Dell laat het publiek via een videoboodschap weten dat er niks gaat veranderen aan de werkwijze van de virtualisatie-organisatie.

Deze week vindt het jaarlijkse VMware-evenement wederom plaats in Barcelona. De aankondiging van de overname van EMC door Dell wekt veel vragen op bij het publiek van VMworld. VMware is sinds elf jaar dochter van EMC. De medewerkers van VMware zijn enthousiast over de overname en zien het vooral als extra bevestiging van een goede samenwerking en extra mogelijkheden voor partners en klanten. Volgens Boudewijn Aelbers, senior manager system engineer Benelux kan VMware met een organisatie als Dell een nog diepere penetratie realiseren in zijn markt.

Tijdens de persconferentie laat Eschenbach weten dat het nog niet duidelijk is wat de overname precies betekent voor VMware. Dat zal in de komende negen maanden worden bepaald. Maar wel is duidelijk dat VMware een beursgenoteerde organisatie blijft en dat de handelswijze niet verandert. ‘Er komen geen lock-ins, omdat Dell ook weet dat het ecosysteem van VMware zoals het nu is, succesvol is.’

Nieuwe mogelijkheden

Michael Dell op VMworld 2015

Michael Dell spreekt VMworld 2015 toe per videoboodschap

Met de koop van EMC wordt Dell de grootste infrastructuurorganisatie in de private sector. VMware blijft dus een publieke organisatie, maar de overname biedt hen wel mogelijkheden om verder uit te breiden en intensiever samen te werken.

Eschenbach: ‘Elf jaar geleden werd VMware met zijn toen nog 450 medewerkers overgenomen door EMC. Toen was er ook de angst dat VMware zou veranderen. Maar dankzij die overname heeft VMware een enorme groei doorgemaakt, terwijl het delen van oplossingen tussen verschillende vendors mogelijk is gebleven.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-13T15:15:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.