VMware verbetert Unified Hybrid Cloud

Tijdens de keynote van VMworld Europe 2015 in Barcelona introduceert VMware diverse nieuwe oplossingen voor zijn unified hybride cloud-platform. Met de verbeteringen belooft de virtualisatie-specialist dat applicatie-ontwikkeling, levering en implementatie worden versneld en ook diepere inzichten bieden in hybride cloud-implementaties van klanten.

‘Ready for any’ is het thema van VMworld Europe 2015. De slogan is toe te passen op verschillende theorieën, maar gaat vooral over het klaar zijn voor elke wens die klanten hebben. Volgens Carl Eschenbach, coo VMware, lopen it-professionals dagelijks tegen drie beperkingen: cloud silo’s, applicatie silo’s en de toename van het aantal aangesloten devices. Deze problemen wil de organisatie doorbreken met de strategie one cloud, appy app, any device.

Hierbij drukt Eschenbach uit dat one cloud niet staat voor een homogene cloud, maar voor een combinatie in oplossingen. Het unified hybride cloud-platform van VMware is één consistente omgeving op basis van vSphere, te creëren in de private en publieke cloud. Hier kunnen zowel traditionele als cloud-native applicatie veilig in gebouwd worden en draaien. Het unified hybride cloud-platform is gebouwd op een software-defined datacenterarchitectuur en biedt klanten de openheid en keuze in hoe zij applicaties en cloud-omgevingen op basis van hun behoeften bouwen en beheren.

‘Bedrijven zijn bezig hun applicaties naar de cloud te brengen en zien in toenemende mate een hybride strategie voor cloud-adoptie als het juiste antwoord hiervoor,’ aldus Bill Fathers, executive vice president en general manager Cloud Services Business Unit VMware, ‘VMware's benadering gaat over het versterken van organisaties om op een veilige manier iedere applicatie te kunnen bouwen, draaien en leveren, in elke omgeving. Onze public cloud, vCloud Air, en wereldwijde service provider ecosysteem, vCloud Air Network, vormen de belangrijkste onderdelen van onze Unified Hybrid Cloud en zorgen ervoor dat geen enkel compromis hoeft te worden gesloten op dit vlak.’

Nieuwe updates

Als onderdeel van de aankondigingen introduceert VMware nieuwe updates voor VMware vCloud Air en VMware vCloud Air Network. Het nieuwe of uitgebreide aanbod omvat:

Google Cloud DNS: met de algemene beschikbaarheid van Google Cloud DNS kunnen organisaties gebruik blijven maken van de combinatie van VMware vCloud Air en Google Cloud Platform in één hybride cloud-service. Google Cloud DNS geeft organisaties toegang tot een wereldwijd gedistribueerde low-latency DNS-service met een hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en beheersbaarheid. De DNS-service moet een betrouwbare, elastische, low-latency DNS-serving van Google's wereldwijde netwerk van Anycast DNS-servers bieden.

Google Cloud DNS maakt het volgens VMware gemakkelijker voor klanten om web-gerichte applicaties op VMware vCloud Air te hosten en lost een belangrijke uitdaging op voor organisaties die hun e-mailservers verplaatsen naar de cloud. Bovendien kan de dienst worden aangepast met behulp van een scriptable command-line interface, Developer's Console UI of Rest api.

VMware vCloud Director 8: de nieuwe versie van VMware vCloud Director stelt service providers binnen het VMware vCloud Air Network in staat om gedifferentieerde cloud-services te bouwen die hybride-aware zijn en goed van pas komen bij enterprise-organisaties. VMware vCloud Director voorziet service providers van de tools om robuuste en veilige self-service cloud-orchestration mogelijkheden te leveren aan hun eindklanten.

De verbeteringen van deze release omvatten vSphere 6.0- en 6.1.4 NSX-ondersteuning, Organisatie Virtual Data Center (vDC)-templates, vApp-verbeteringen en OAuth-ondersteuning voor Identity Sources. Deze nieuwe toevoegingen helpen service providers operationele efficiëntie aan te jagen en bieden nieuwe mogelijkheden voor klanten.

VMware Monitoring Insight en verbeterde Identity Access Management: VMware verstrekt nieuwe middelen voor een grotere transparantie en een diepere integratie met VMware vCloud Air. VMware vCloud Air Monitoring Insight biedt analytics in cloud-service activiteiten door middel van interactieve metrics, event-logs en door de gebruiker gedefinieerde alarmen voor flexibiliteit en kostenoptimalisatie. De dienst geeft informatie over de infrastructuur, gezondheid en platform applicatie-prestaties, faciliteert granulariteit, retentie en diensten-monitoring en helpt cloud-uitgaven te optimaliseren door een hoge bezettingsgraad van de cloud-infrastructuur.

Verbeterde Identity Access Management ondersteunt klanten van VMware vCloud Air met een single identity, single sign-on, unified autorisatie, governance en role-management. Gebruikers kunnen nu de beheermogelijkheden uitbreiden van on-premises naar VMware vCloud Air. Het vereenvoudigt hoe it het gebruikersmanagement controleert met token authenticatie.

VMware vSphere geïntegreerde containers: VMware kondigt plannen aan om voort te bouwen op de bestaande ondersteuning voor Photon OS op het vCloud Air platform door de toevoeging van de ondersteuning voor VMware vSphere Integrated Containers op VMware vCloud Air in 2016. Hiermee stelt VMware it-teams in staat elke applicatie, inclusief gecontaineriseerde, op een gemeenschappelijke infrastructuur op vCloud Air te draaien. Deze ondersteuning versnelt container-initiatieven doordat it-teams profiteren van hun bestaande investeringen in VMware-infrastructuur, -mensen, -processen en -management tools. VMware vSphere geïntegreerde containers zorgen ervoor dat ontwikkelaars makkelijk met andere container ecosysteem-oplossingen zoals Docker en Rocket kunnen samenwerken.

Project Michigan: is tijdens VMworld Europe als een technologie-preview onthuld. Project Michigan breidt de mogelijkheden uit van Advanced Networking Services en Hybrid Cloud Manager. Klanten krijgen toegang tot elastische virtual private clouds on-demand met toegang tot duizenden virtuele machines op een pay-as-you-go-basis. De Virtual Private Clouds gebruiken Hybrid Cloud Manager en Advanced Networking Services op een dedicated cloud en bieden veiligheid en de mogelijkheid tot netwerken. Daarnaast kunnen organisaties Hybrid Cloud Manager gebruiken voor een eenvoudige verplaatsing van workloads en catalogus synchronisatie met Direct Connect en AT&T NetBond.

Beschikbaarheid

De VMware vCloud Director 8 is algemeen beschikbaar. VMware vCloud Air Monitoring Insight en Enhanced Identity Access Management worden beschikbaar voor vCloud Air Virtual Private Cloud in het vierde kwartaal van dit jaar. De Google Cloud DNS op VMware vCloud Air zijn beschikbaar vanaf het eerste half jaar van 2016. Tot slot komt de uitgebreide ondersteuning voor vSphere Integrated Containers op VMware vCloud Air beschikbaar in 2016.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-15T11:23:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.