Box opent kantoor in Amsterdam

Peter Dalhuisen baas Noord-Europa en Dach -regio

Box, de Amerikaanse leverancier van software voor contentmanagent en collaboration in de cloud, heeft een kantoor in Amsterdam geopend. Het bedrijf wil hiermee zijn aanwezigheid in de regio Emea (Europe, Middle East and Africa) vergroten en het groeiende klantenbestand beter kunnen bedienen. Verder is Peter Dalhuisen benoemd tot topman van Box in Noord-Europa en de regio Dach (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Hij opereert vanuit Amsterdam.

Het Amsterdamse kantoor is gevestigd in het bedrijvenverzamelgebouw Spaces op de Amsterdamse Zuidas en functioneert als regionaal hoofdkantoor voor alle activiteiten van Box in de Benelux en de Noord-Europese landen. 'We hebben gemerkt dat de belangstelling aanzienlijk is toegenomen in de Benelux. Een regionaal hoofdkantoor in Amsterdam is strategisch gezien voordelig, zeker gezien de beoogde uitbreiding in Noord-Europa', aldus David Quantrell, de topman voor Emea bij Box. 'De aanstelling van Peter Dalhuisen betekent dat Box in deze nieuwe regio wordt ondersteund door een leider met veel ervaring, die het nodige kan betekenen voor onze groei.'

Voordat hij in dienst trad van Box werkte Dalhuisen vier jaar bij Perceptive Software, een divisie van Lexmark. In de laatste periode voor zijn vertrek was hij daar regionaal directeur Emea. Daarvoor was Dalhuisen zeven jaar lang directeur van Documentum/EMC en gedurende vier jaar de algemeen directeur Noord-Europa van Matrixone.

Het kantoor, dat vandaag officieel wordt geopend, bedient nieuwe en bestaande klanten in de Benelux uit diverse sectoren, waaronder financiële diensten, de gezondheidszorg, de bouw, biowetenschappen, media en amusement, detailhandel en de non-profit. Er werken nu nog negen man maar Quantrell meldt dat er naast uitbreiding van de klantenondersteuning en verkoop ook technische ict'ers worden gezocht.

Ook wil het bedrijf een gemeenschap gaan opzetten van ontwikkelaars die apps voor het Box-platform geschikt maken en zoekt het naar uitbreiding van zijn partnerkanaal. In Nederland werkt Box onder andere met KPN, Atos en Accenture. Samenwerken met het circuit van traditionele wederverkopers/distributeurs ligt minder voor de hand. Box heeft een eigen online verkoopkanaal met klantenondersteuning.

Box heeft momenteel veertig miljoen gebruikers en vijftigduizend organisaties, waaronder Oxfam Novib, AstraZeneca, Endemol Shine Netherlands en Royal HaskoningDHV, Rituals, Eurostar, Coca Cola, Oxfam Novib én IBM, waarmee het eerder dit jaar ook een strategische samenwerking sloot. Het bedrijf sloot ook dit jaar belangrijke partnerships met Apple en Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-15T17:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.