KPN en Esri ontwikkelen clouddiensten GIS

Ict-concern KPN heeft met Esri Nederland, leverancier van geografische informatiesystemen, een strategische samenwerking ondertekend. Doel is het aanbieden en ontwikkelen van Nederlandse clouddiensten voor het Arcgis-platform. Met Arcgis kunnen klanten kaarten maken en geografische analyses doen, onderhoud registreren, plannen maken en online delen.

Door de samenwerking bieden Esri en KPN de mogelijkheid om de Arcgis-technologie en de data op te slaan en te bewerken in CloudNL. Dit betekent dat alles vanuit Nederland kan worden beheerd in KPN-datacenters.

Een eerste concrete dienst is CloudNL IaaS voor de publieke sector. Met CloudNL IaaS (infrastructure-as-a-service) is het niet meer nodig voor klanten om grote investeringen te doen in eigen it-infrastructuren, aldus KPN en Esri. Naast het feit dat alle data zich bevinden op Nederlandse bodem stellen klanten van KPN vaak aanvullende eisen ten aanzien van functionaliteit, compliancy en beveiliging. Daarom voert KPN-partner Deloitte audits uit om te waarborgen dat IaaS CloudNL voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving, de veiligheidsnormen van KPN en branchespecifieke compliance-regels, benadrukt het ict-concern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-20T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.