EMC en VMware voegen cloud in Virtustream

Joe Tucci, voorzitter en ceo EMC

EMC en VMware centraliseren hun cloudportfolio in een nieuwe organisatie. Virtustream, eigendom van zowel EMC als VMware, biedt al enkele cloudoplossingen aan, maar aan dat portfolio worden nu ook de cloudoplossingen van zowel VMware als EMC toegevoegd. De nieuwe organisatie zal opereren vanuit de huidige naam. De betrokken partijen werken momenteel aan een definitieve overeenkomst voor de transactie. De huidige ceo van Virtustream, Rodney Rogers, zal ook de nieuwe organisatievorm leiden

Het nieuwe bedrijfsonderdeel voegt cloud-producten van EMC Corporation, VCE, Virtustream en VMware samen tot een compleet on- en offline aanbod. Hieronder vallen VMware vCloud Air, VCE Cloud Managed Services, Virtustream's infrastructure-as-a-service (IaaS) en EMC’s Storage Managed Services en Object Storage Services-aanbod.

Virtustream integreert deze tot een unified infrastructure-as-a-service-aanbod, ontworpen om het complete spectrum aan zakelijke workloads te ondersteunen met een uitgebreid serviceportfolio. Het bedrijf zal bestaande 'EMC Federatie' private cloud-omgevingen integreren en uitbreiden naar de public cloud, waarbij ontwikkelaars, beheerders, architecten en eindgebruikers dezelfde gebruikerservaring behouden. De financiële resultaten van Virtustream zullen worden geconsolideerd in de financiële resultaten van VMware vanaf Q1 2016.

Miljardenomzet

Virtustream moet met de integratie van de EMC en VMware-cloudoplossingen een vooraanstaande hybride cloud-speler worden. Het is de verwachting dat Virtustream enkele honderden miljoenen dollars omzet zal genereren in 2016, dankzij de focus op enterprise-centric cloud-diensten. Die omzet zal de komende jaren naar verwachting groeien naar enkele miljarden dollars op jaarbasis. 

De EMC Federatie kan nu volgens Joe Tucci, voorzitter en ceo van EMC, een compleet aanbod van hybride cloud-oplossingen bieden. Tucci: 'Met Virtustream spelen we in op de veranderende aanschafpatronen en cloud-modellen die we tegenkomen in de markt. Onze klanten vertellen ons voortdurend dat ze een focus hebben op it-transformatie en hun reis naar de hybride cloud.'

Cloud business unit

VMware richt onder leiding van Ajay Patel, VMware senior vice president, een Cloud Provider Software-business unit op. Dit bedrijfsonderdeel gaat zich focussen op het leveren van cloud-software en -oplossingen aan cloud providers, inclusief VMware’s vCloud Air Network, om zo snel de vruchten te kunnen plukken van de hybride cloud.

Deze nieuwe business unit bevat assets en mensen uit de VMware vCloud Air Application Services-tak, vCloud Director- en vCloud Air Network-teams, evenals Virtustream’s Software Business, inclusief Advisor Planning en Migration-tool, xStream cloud management-platform en de Viewtrust governance, risk and compliance-oplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-23T10:36:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.