Heijmans gaat de cloud in met Centric

Bouwconcern Heijmans heeft zijn contract met ict-dienstverlener Centric verlengd en uitgebreid. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2016, waarbij Centric naast het leveren van it-beheer- en helpdeskdiensten ook de operationele regie over de (cloud)diensten van derde partijen voor Heijmans gaat regelen. De looptijd van het nieuwe contract is niet bekendgemaakt.

In 2008 sloot Heijmans een zesjarig contract met Centric. Met de afloop van deze overeenkomst in zicht besloot het bouwbedrijf een cloudstrategie in te voeren. Na een marktverkenning viel de keuze opnieuw op Centric.

De huidige architectuur wordt teruggebracht naar één datacenter, waarbij de meeste diensten worden geleverd vanuit een private cloud gehost door Centric. Een aantal diensten wordt afgenomen uit de public cloud, waaronder Microsoft Office 365 en Microsoft Azure. Centric voert als broker de operationele regie over de verschillende (cloud)diensten die Heijmans afneemt bij derde partijen.

Ook draagt Centric wederom zorg voor de inrichting van de servicedesk en de fysieke ondersteuning bij technische vragen van Heijmans-medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-19T09:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.