Managed hosting door True

Anaplan haalt negentig miljoen dollar op

 

Anaplan haalt negentig miljoen dollar op in een financieringsronde. De ronde werd geleid door Premji Invest met ondersteuning van Bailie Gifford, Founders Circle Capital, Harmony Partners en bestaande investeerders van Anaplan. Allen & Company LLC trad op als financieel adviseur van Anaplan bij deze meest recente financieringsronde. Hiernaast benoemt Anaplan James Budge tot nieuwe chief financial officer (cfo)

De leverancier van cloudgebaseerde planningoplossingen voor finance, sales en operations, Anaplan, haalt in een financieringsronde negentig miljoen dollar op. Met dit kapitaal wil de leverancier inspelen op zijn op cloudtechnologie gebaseerde businessplannings- en modeleerplatform. Sandesh Patnam, partner bij Premji Invest: ‘Anaplan helpt bedrijven met het versnellen en vereenvoudigen van processen. Daarnaast verandert de leverancier de manier waarop mensen werken en besluiten nemen.’ Huidige investeerders van Anaplan zijn onder andere Brookside Capital, Coatue Management en Salesforce.

James Budge wordt door Anaplan benoemt tot cfo. Budge heeft meer dan twintig jaar ervaring in managementfuncties in Silicon Valley bij beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven. Hij was bij Genesys wereldwijd verantwoordelijk voor financiën. Fred Laluyaux, bestuursvoorzitter en ceo van Anaplan: ‘Wij beschikken met James en zijn ervaring over een uitmuntende financieel manager die ons team naar verdere groei kan leiden.'

Benelux

Het bedrijf breidde zijn Europese activiteiten in 2013 uit en opende een vestiging in Utrecht. Hierbij geven performance management-specialisten Marco van Oosterhout en Mark Deprez de leiding aan de activiteiten in de Benelux. Eerder opende Anaplan al Europese kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zweden. Het bedrijf hangt de strategie aan om het modelling- en planningplatform naar lokale markten te brengen, ondersteund door lokale experts.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5685212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×