KPN-dochter IS Group koopt Redbee en Fortytwo

Telecomreus versterkt positie op markt voor cloud computing

Deal handen schudden overname

KPN-dochteronderneming IS Group neemt leverancier van secure managed hosting- en cloud diensten Redbee en specialist in security en netwerkdiensten Fortytwo over. IS Group koopt de aandelen van de oprichters van beide bedrijven. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De overname is een volgende stap in de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computingmarkt te versterken. Door de overname van Redbee en Fortytwo kan IS Group (Internedservices) zijn cloud en managed hosting mogelijkheden uitbreiden en versterkt het zijn positie op het vlak van ict-security en netwerkbeheer.

Redbee en Fortytwo zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van pci dss compliant omgevingen; dat is een certificeringsstandaard voor veilig betalingsverkeer over internet. De activiteiten rondom audits en security, waaronder de pci dss audit praktijk van Fortytwo maken geen onderdeel uit van de transactie.

Internedservices-directeur Jan Willem des Tombe: 'Als dochteronderneming van KPN is het onze strategie om invulling te geven aan de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar cloud diensten die hun groei ondersteunen. Met de overname van Redbee en Fortytwo breiden we onze schaal en marktbereik verder uit en kunnen wij onze klanten nog beter helpen met de overstap naar de cloud en met het opzetten van schaalbare infrastructuur die voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot internet security en veilig betalingsverkeer (pci dss).'

De ondernemingsraad van IS Group heeft een positief advies afgegeven voor de transactie.

IS Group

KPN nam in juli 2015 IS Group over om zijn activiteiten op het gebied van clouddiensten uit te breiden.

Door de opkomst van terreurbeweging Islamitische Staat gebruikt het bedrijf zelf liever de naam Internedservices.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-01T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.