BT: Een vijfde grote bedrijven draait in cloud

Cloud

Eenvijfde van de bedrijven, waar een chief information officer (cio) werkt, zegt geheel in de cloud te werken, zowel met zijn applicaties als met de infrastructuur. Iets meer dan de helft heeft al meer dan 50 procent van zijn ict naar de cloud gebracht. 10 procent werkt nog geheel lokaal. Dit blijkt uit het rapport ‘The BT CIO report 2016 – the digital CIO’.

Het rapport ‘The BT CIO report 2016 – the digital CIO’ is gebaseerd op 1030 interviews met cio’s wereldwijd en gaat over hoe hun rol is ontwikkeld sinds BT’s laatste rapport in 2014. In het rapport, opgesteld door onderzoeksbureau Vanson Bourne, komen de uitkomsten over cloudgebruik internationaal redelijk overeen met die in Nederland. De voornaamste knelpunten die cio’s ervaren bij het invoeren van een clouddienstverlening zijn beveiligingsbezwaren, legacysystemen, tijdsdruk en beperkte budgetten.

Centraal

Een ander uitkomst van het BT-rapport is dat de 37 procent van de geïnterviewde Nederlandse it-beslissers zegt dat hun rol in de directiekamer de afgelopen twee jaar centraler is komen te staan. Hen wordt daar vooral gevraagd de rol van cloud en big data te belichten. Dit is echter twee procent minder dan uit het BT-onderzoek van 2014 bleek. Toen zei 39 procent van de ondervraagde cio’s met regelmaat in de directiekamer in te mogen gaan op ict-ontwikkelingen.

Wereldwijd ligt het percentage van cio’s die vinden dat ze een grotere rol hebben gekregen in de directiekamer overigens veel hoger, namelijk 72 procent. Of dit te maken heeft met een grotere desinteresse van de gemiddelde Nederlandse directie van een grootbedrijf in vergelijking met hun buitenlandse collega’s of juist met een grotere bestaande ict-kennis, waardoor aan Nederlandse directieleden minder hoeft te worden uitgelegd op ict-vlak, wordt niet duidelijk.

Lastig

Uit het rapport komt verder naar voren dat cio’s zich uitgedaagd voelen door de snelle digitale veranderingen en volop meedenken over het invoeren van nieuwe oplossingen om de zakelijke processen te ondersteunen. In de praktijk ervaart zo’n 60 procent van de ondervraagde cio’s echter dat hun huidige infrastructuur en legacy moeite heeft om de adoptiesnelheid van digitale technologieën bij te benen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.