IT Talent strikt AWS-evangelist Poccia

Danilo Poccia, technical evangelist van Amazon Web Services (AWS) spreekt op 18 mei tijdens IT Talent, een educatieve initiatief voor it-studenten. Tijdens de zesde editie, die in het teken van cloud computing staat, vertelt Poccia over event-driven programming en serverloze architectuur. Ook Jan Willem Lammers (lead solution architect bij VMware) en Ruben van Vreeland van BitSensor zijn gestrikt als sprekers.

IT Talent College is een educatief initiatief voor it-studenten en jonge professionals. Op woensdag 18 mei vindt de zesde editie plaats. Dit college staat in het teken van cloud computing. Het initiatief heeft drie sprekers gestrikt.

Danilo Poccia

Danilo Poccia, technical evangelist bij Amazon Web Services, helpt organisaties van alle formaten, van start-ups tot multinationals, bij het doorvoeren van innovaties. Dat doet hij door met zijn twintig jaar aan ervaring ideeën tot leven te brengen.

Tijdens IT Talent College vertelt Poccia over event-driven programmering en serverloze architectuur. Voor ontwikkelaars biedt een serverloze architectuur uitkomst. Natuurlijk kan geen enkele applicatie serverloos draaien, maar Danilo licht toe hoe de Lamba Service van AWS de complexiteit van de implementatie van servers, opslag en databases volledig kan automatiseren.

Poccia is Computable-expert en schreef eerder over een serverloze architectuur. Ook schreef hij de opinie ‘Connecting the Unconnected: het IoT versimpeld’.

Jan Willem Lammers

Jan Willem Lammers, lead solution architect bij VMWare behandelt in zijn college een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals software-defined  data centers, platform services, cloud native apps en security.

Ruben van Vreeland

Ruben van Vreeland, founder van BitSensor, vertelt op IT Talent College over de oprichting van BitSensor, de ontwikkeling van het product en de toekomst.

BitSensor, een jonge organisatie bestaande uit vier studenten, ontwikkelt een SaaS-oplossing om webapplicaties te beschermen door middel van realtime blocking en visuele inzichten. Het maakt het naar eigen zeggen mogelijk om de tijd, die een bedrijf nodig heeft om te achterhalen dat het is gehackt, te verkorten van gemiddeld negen maanden naar vijftig milliseconden.

Den Haag

IT Talent College is onlangs verhuisd naar Den Haag. Dit is het eerste college in de nieuwe locatie: het Haagse poppodium Het Paard van Troje. It-studenten kunnen zich inschrijven voor de cloud computing editie op 18 mei. Toegangskaarten kosten 9,99 euro en zijn verkrijgbaar op de website van IT Talent College.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tijd voor managementloze architectuur. Natuurlijk kan geen bedrijf geheel zonder managers draaien, maar de complextiteit van het iot-innovative-cloud-customer-on-demand-war-on-talent-driven gewawwel kan inmiddels volledig geautomatiseerd worden.

En de AWS evangelist zeide: ik ben de weg de waarheid en het leven. Evanglisten, Thought Leaders. Ik kom het nog wel eens tegen. Bescheidenheid is je dan ook vreemd, je moet maar durven je zo een titel aan te meten. Ik vraag me altijd af of de evanglist of thought leader aan zelfkritiek doet, twijfels heeft of tegenover de zaal zegt, ik weet ditmaal het antwoord niet en eigenlijk snap ik er niets van.

Daar houden we niet van, twijfels en onzekerheid. Het is mijn ervaring dat in de babylonische spraakverwarring in ICT land het zo moeilijk is elkaar, vanuit ieders achtergrond, te begrijpen. Het gaat lang niet altijd om de inhoud en het is vooral de Aap Met De Grote Bek die bepalend is, de evangelisten en thought leaders. We kunnen niet zonder blijkbaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-06T08:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.