CMIS kiest QNH voor cloudmigratie en ICT-beheer

Deal handen schudden overname

Dienstverlener voor kredietbeheer, investeringen en hypotheken, CMIS Group, heeft QNH Consulting geselecteerd voor de begeleiding van een ict-migratie naar de cloud en de uitbesteding van ict-beheer. De uitbesteding past in een cloud first-strategie die de financieel dienstverlener doorvoert.

QNH gaat drie projecten uitvoeren om die strategie te implementeren. Allereerst wordt een public cloud-omgeving gerealiseerd met Microsoft’s Azure en Office 365, vervolgens een private cloud met een partner, waarna QNH het volledige ict-beheer, inclusief managed services, van CMIS Group overneemt.

CMIS Group zet de stap naar de cloud om een efficiëntere en snellere dienstverlening te bieden en sneller nieuwe producten op de markt te kunnen brengen. Voorheen had CMIS Group de volledige ict-infrastructuur in eigen beheer.

Eric Bos, directeur software engineering bij CMIS Group stelt dat het platform niet flexibel genoeg was, waardoor er onnodig veel tijd verloren ging. 'Bovendien leidde dit af van de kerntaken.' Bos noemt als reden voor CMIS Group om op zoek te gaan naar een passende ict-partner: 'De innovatieve producten die wij onze klanten bieden, vereisen actuele en flexibele ict-oplossingen. Door de samenwerking met een kwalitatieve en ervaren partij als QNH, kunnen wij ons meer focussen op de business in plaats van de infrastructuur. Zo kunnen we onze dienstverlening efficiënter en sneller inrichten.'

Hen Snackers, directeur van QNH laat weten dat de samenwerking waarin het volledige ict-beheer van CMIS Group in handen komt van QNH hem aanspreekt. 'Op deze manier hoeft CMIS Group alleen nog maar de regie te voeren over het ict-beleid. Wij zorgen voor de optimalisatie, migratie en verdere uitvoering.' Snackers vervolgt: 'Waar ze voorheen bijvoorbeeld rackspace in een datacenter moesten inhuren, kunnen ze straks zonder enige vertraging of hoge kosten de capaciteit op- en afschalen.'

Hypotheekshop

Tot CMIS Group behoren onder andere De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en dienstverlener Adaxio. Bij QNH Consulting werken 450 mensen vanuit Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Eindhoven en in België vanuit Hasselt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-25T10:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.