Dropbox breidt zakelijke toepassingen uit

Clouddienst Dropbox zet AdminX in de markt. Deze toepassing biedt it-beheerders meer mogelijkheden bij het beheer van teams die Dropbox gebruiken.

‘Medewerkers willen één handige plek om samen te werken, een plek die zowel voor interne als externe gebruikers toegankelijk is. Het it-team wil meer inzicht in en controle over bedrijfsgegevens die worden gedeeld, om er zeker van te zijn dat de juiste mensen de juiste toegang tot het materiaal hebben. De nieuwe teammap komt tegemoet aan de wensen van beide partijen, door de samenwerking te centraliseren en de beveiliging te bieden die bedrijven nodig hebben’, aldus de Amerikaanse clouddienst.

Teammap

Met teammappen kan het it-team onder meer de samenwerking beheren met specifieke machtigingen. Met de functies voor delen kunnen beheerders het lidmaatschap van teammappen of submappen beheren en mensen binnen en buiten het bedrijf alleen toegang geven tot de specifieke mappen die ze nodig hebben. Ook kan men het materiaal centraal beheren. Via teammap beheer is het mogelijk voor it-beheerders om alle teammappen weer te geven op één tabblad. Zo kunnen beleidsregels voor het delen van items eenvoudig worden aangepast om te voorkomen dat vertrouwelijk materiaal per ongeluk wordt gedeeld. het biedt verder de mogelijkheid de synchronisatie-instellingen grootschalig te beheren. Via synchronisatiebeheer bepalen beheerders welk materiaal automatisch wordt gesynchroniseerd met bedrijfscomputers. Zo kunnen teamleden eenvoudiger worden toegevoegd en wordt er geen onnodige opslagruimte op de harde schijf in beslag genomen.

Verbeterde beheertools

De nieuwe beheerwijze is uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en is volgens Dropbox ook gestroomlijnd voor een meer intuïtief beheer. Tools zijn bijvoorbeeld beter vindbaar. Dankzij de bijgewerkte beheerconsole is het eenvoudiger om de tools te vinden die nodig zijn voor een grootschalige samenwerking van teams. Beveiliging wordt verbeterd door registratie van bestandsactiviteiten. Het controlelogboek bevat nu meer gebeurtenissen (zoals toevoegingen, bewerkingen en verwijderingen van bestanden) en biedt beheerders volgens Dropx nauwkeurigere informatie over bestandsactiviteiten die door eindgebruikers worden uitgevoerd. Daarnaast bieden door het bedrijf beheerde groepen meer controle over de organisatie van het team en zijn deze beschikbaar voor alle Dropbox Business-beheerders. Tot slot komen er binnenkort nieuwe mogelijkheden waarmee beheerders een limiet kunnen stellen aan het aantal apparaten dat kan worden gesynchroniseerd, om zodoende onbevoegde toegang te helpen voorkomen. 

User-first approach

Productmanager Marcio von Muhlen vertelt dat de ‘user-first-approach’ bij Dropbox altijd centraal staat; gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk. ‘In 2007 is ons bedrijf gestart met individuele opslagmogelijkheden, in 2008 met een gedeelde dropbox en nu hebben we ook de teammap-mogelijkheid, waardoor beheerders de verschillende mappen kunnen managen en de beveiliging kunnen verbeteren, onder meer door de registratie van bestandsactiviteiten. Beheerders willen dat eindgebruikers zo productief mogelijk zijn en tegelijkertijd de informatie veilig houden, bijvoorbeeld bij hr-gegevens. De vernieuwde tools maken dit mogelijk.’ Een aantal Europese zakelijke klanten van Dropbox Business zijn: News Corp, Channel 4, Boots, Expedia en Lagardère Active. Ook sportkledingfirma Under Armour, waarvan het designteam zich in Nederland bevindt, maakt gebruik van de zakelijke mogelijkheden van de opslagaanbieder. 

Achtergrond

Dropbox biedt cloud storage, bestandsynchronisatie en andere cloudopslagtoepassingen. Het bedrijf is in 2007 opgericht door de MIT-studenten Drew Houston en Arash Ferdowsi. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, in 2014 opende een tweede kantoor in het Texaanse Austin. Het bedrijf heeft momenteel bijna 200.000 zakelijke klanten wereldwijd. De firma is genomineerd voor de Channel Awards in de categorie ‘Channel Challenger of the Year’. Tot en met 13 november kan er worden gestemd. Op 7 december 2016 maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een awardshow.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-27T18:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.