Is SharePoint klaar voor de cloud?

Computable geeft 15 vrijkaarten voor Congres SharePoint weg

cloud computing

Steeds meer software wordt als cloudoplossing geleverd. Ook SharePoint doet dit met SharePoint Online. Toch lijken organisaties nog huiverig om SharePoint uit de cloud af te nemen. Tijdens het Congres SharePoint op 22 september gaan sprekers in de Utrechtse Jaarbeurs in op de voor- en nadelen van SharePoint on premise en SharePoint Online. It-vaktitel Computable is mediapartner van het congres en mag vijftien vrijkaarten aan zijn lezers weggeven.

Bijna elke organisatie gebruikt SharePoint, bijvoorbeeld voor intranet, online samenwerken of content management. Entopic meent dat SharePoint-projecten nog vaak mislukken. Om hier verandering in te brengen organiseert het op 22 september het Congres Sharepoint. Bezoekers leren van andermans successen, krijgen concrete handvatten aangereikt en leren hierdoor SharePoint beter te begrijpen en in te zetten. 

Vier keynotes

Samuel Driessen, consultant intranet/social media bij Entopic, is de dagvoorzitter tijdens het congres. Het programma bestaat uit twee plenaire keynote-sessies: één in de ochtend en één in de middag. Tussen deze sessies door is er een parallel programma, waarbij in drie breakout-rondes in totaal zes sessies worden gehouden.

Tijdens de eerste ronde keynotes geeft samenwerkingsstrategist Michael Sampson antwoord op de vraag wat de impact van Microsofts toekomstplannen voor SharePoint en Office 365 op een organisatie is. Intranetmanager Mark Morrell laat vervolgens tijdens zijn aansluitende sessie zien waarom het ene SharePoint-intranet slaagt, terwijl andere mislukken.

Ook de Finse platformspecialist Perttu Tolvanen geeft een keynote. Om drie uur geeft hij inzicht in de markt van zo zogenaamde collaboration tools voor intranet en online samenwerken. De laatste keynote wordt gegeven door Sander Duivestein. Hierin vertelt hij over de impact van digitale technologie op mens, bedrijf en maatschappij. Hij gaat hier in op de kansen en bedreigingen voor de nabije toekomst.

De keynote-sprekers geven ieder nog één sessie tijdens de breakout-rondes. Daarnaast geven ook Willem Bulsink, consultant en projectleider binnen het UMC, en Christiaan Lustig, online strateeg en adviseur op het vlak van digitale communicatie en dienstverlening, een sessie.

Congres SharePoint bezoeken?

Wilt u het Congres SharePoint op 22 september in de Jaarbeurs Utrecht bijwonen? Kaarten kosten 245 euro exclusief btw en zijn verkrijgbaar via de website. Computable is mediapartner van het evenement en mag vijftien vrijkaarten weggeven. Mail uw contactgegevens naar suzanne@computable.nl om in aanmerking te komen voor een kaart. De kaarten worden aan de eerste vijftien aanmelders toegekend.

Programma

Keynotes ochtend

09:30 Is er een toekomst voor uw SharePoint-omgeving? (Michael Sampson)

10:15 Het geheim van een SharePoint-intranet (Mark Morrell)

11:20 - 12:00 Breakout ronde 1

Een roadmap voor meer waarde uit Office 365 (Michael Sampson)

Moving to the cloud. Business considerations of adopting Office 365 (Luke Mepham)

Kiezen voor SharePoint als CMS (Yda Guijken-Ockerse)

13:10 - 13:50 Breakout ronde 2

Een stappenplan voor SharePoint governance (Luke Morrell)

Migratie van SharePoint-content en -functionaliteit, hoe doe je dat? (Christiaan Lustig)

14:00 - 14:40 Breakout ronde 3

SharePoint ten opzichte van andere platformen; 
hoe kies ik het juiste platform? (Perttu Tolvanen)

SharePoint is als dansen met een koelkast 
(Willem Bulsink)

User-centred design voor een SharePoint Online intranet dat werkt (Machiel van Gelder en Vincent Somers)

Keynotes middag

15:00 De positie van SharePoint in het intranet landschap (Perttu Tolvanen)

15:45 Reboot 2020 (Sander Duivestein)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-05T09:16:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.