Google doopt productnamen om

Google for Work heet voortaan Google Cloud, Google apps gaat G Suite heten

Google hoofdkantoor

Internetgigant Google heeft tijdens het congres Google Horizon een aantal productnamen omgedoopt. Google for Work heet voortaan Google Cloud en Google apps gaat G Suite heten. Dat maakte Diane Green, eindverantwoordelijk voor Google's clouddiensten bekend. Volgens Green sluiten de nieuwe namen beter aan bij de geleverde diensten.

Google wil zich profileren als partij voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers en zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven aanspreken.

Google kondigde ook verdere groei aan in nieuwe regio’s en maakt updates op het gebied van cloud machine learning bekend. Zo 'weet' bestandopslagdienst Google Drive bijvoorbeeld welke documenten je nodig hebt en zet deze vast klaar.

'Zo hoef je niet steeds opnieuw zelf te zoeken', aldus de leverancier. Ook is volgens de leverancier een aantal verbeteringen ingebouwd in Google Calendar.

Nieuwe namen

Google for Work heette eerder overigens Google Enterprise.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

OMFG!

Het lijkt MS wel, die weet ook niet hoe ze met namen om moeten gaan... SkyDrive / Skype for business? Ik snap werkelijk het verschil nu niet tussen Google Cloud en G suite.... En als ik het niet snap.....

Microsoft was destijds gedwongen doordat er een bedrijf was die Skydrive heette. Maar G Suite vind ik een naam van niks. Ik snap het dus ook niet...

Dan zal Google Hangouts wel G-spots gaan heten :-)

Harry, waar ik vooral over val is dat OneDrive en OneDrive pro andere producten zijn (plat: Dropbox versus SharePoint) net als dat Skype en Skype Pro verschillende producten zijn (plat: Skype versus Lync). Google doet dat precies omgekeerd. Ze hebben eenzelfde product (Google Apps c.q. Google Docs c.q. Google Drive c.q. Google for Work) en geven het verschillende namen, alleen het abonnement is anders. Of dat even door te trekken.... Google Cloud is nu hun generieke Kantoor Automatisering SaaS stack... maar Google Cloud Platform is hun Platform as a service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) oplossing....

Noem het dan in zijn geheel Google Cloud Platform en laat de individuele producten gewoon hun naam aangezien er nagenoeg geen onderscheid bestaat tussen de gratis, betaalde en enterprise versie en noem dat wellicht GCP Basic, GCP Pro en GCP Enterprise.

Maar nu is het totaal verwarrend en dat zal de komende jaren blijven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-30T08:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.