Aandacht voor cloud en datacenters tijdens ICT-beurzen

Cloud computing

Tijdens de jaarlijkse ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event is er deze editie extra aandacht voor cloud- en datacenter-oplossingen op het Datacenter & Cloud Paviljoen. De Dutch Datacenter Association, de Dutch Hosting Provider Association, Jaarbeurs, en Computable zijn de initiatiefnemers en willen it-professionals met dit paviljoen beter informeren en inspireren over de opslagmogelijkheden voor hun organisatie.

De vraag naar datacenter- en clouddiensten blijft toenemen. Volgens onderzoeksbureau Gartner groeien de bestedingen in public cloud dit jaar wereldwijd met ongeveer 17 procent. Vooral de vraag naar IaaS-diensten neemt toe. De voornaamste redenen voor een overstap naar de cloud blijken modernisering, besparing en innovatie te zijn. Bedrijven zien de cloud als integraal onderdeel van een moderne it-infrastructuur. En ook voor 2017 worden stijgende cijfers verwacht, vooral voor hybride cloudoplossingen.

De jaarlijkse ict-vakbeurzen spelen op deze marktontwikkelingen in en hebben daarom het Datacenter & Cloud Paviljoen uitgebreid. Er zijn vijftien datacenter- en cloudspelers vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er in de theaters op de beursvloer diverse seminars volledig gewijd aan de datacenter- en cloudbranche. Als onafhankelijke partij en gastheer wijst de Dutch Datacenter Association bezoekers de weg op het plein.

Aansluitende sessies

Bezoekers kunnen onder andere via verschillende presentaties kennis opdoen over de randvoorwaarden om cloud succesvol te implementeren in hun bedrijfsvoering, tijdens de presentatie van Eric Otten, Cloud/ ITaaS Architect bij Telindus. Daarnaast gaat Hylke Peek, Data Solution Consultant bij The Backbone, in op de relatie tussen it-performance en businessperformance. Erik Zandboer, Advisory vSpecialist EMEA bij Dell EMC, vertelt over pre-engineered hybride-cloudoplossingen voor tweede- en derde-platformomgevingen.

Ruud Alaerds, directeur van de Dutch Hosting Provider Association ziet dat dit moment veel organisaties de overstap maken naar de cloud.  'Er is steeds meer vraag naar allerlei clouddiensten, maar tegelijkertijd is er bij die organisaties weinig bekend over waar ze precies op moeten letten. Wij zien het als onze taak om hierbij een voorlichtende en zelfs begeleidende rol te spelen. Of een bedrijf nu net gestart is of al een tijd onderweg is op zijn reis naar de cloud, het Datacenter & Cloud Paviljoen geeft goede en nieuwe inzichten. Niet alleen op technologisch gebied, maar ook voor wat betreft thema’s als security en dataopslag.'

Uniek

Volgens Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association, is het paviljoen zoals het nu tijdens de ict-vakbeurzen wordt georganiseerd met een compleet overzicht van alle datacenter- en cloudexpertise nog nergens anders te vinden. 'Natuurlijk kunnen bedrijven met hun vragen online terecht, maar dit is de enige plek waar ze face to face met experts over hun eigen uitdagingen kunnen sparren. En het is belangrijk dat wij daarvoor een plek bieden. Want alle bedrijven steunen nu op een fundament van datacenters, de digitale infrastructuur is belangrijk voor het verdienmodel van Nederland. Daarom besteden we daar graag extra aandacht aan op een grote beurs als deze groep ict-vakbeurzen.'

Meer over dataopslag

Voor bedrijven draait alles anno 2016 om data. Daarom is het thema van de ict-vakbeurzen Infosecurity.nlStorage Expo en The Tooling Event in 2016: Data Centric World. Bezoekers krijgen hier inzicht in de ontwikkelingen in dataopslag, databeveiliging en servicemanagement. De vakbeurzen vinden plaats op 2 en 3 november in Jaarbeurs, Utrecht. Bezoek nu de website voor meer informatie over het thema, het programma en registratie voor gratis toegang.  Bezoekers krijgen ook toegang tot ICT & Logistiek, de vakbeurs omtrent ict-toepassingen in de logistieke keten, die gelijktijdig plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-10T10:15:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.