Amerikaans cloudbedrijf Rubrik betreedt NL-markt

De Amerikaanse aanbieder van cloud-datamanagementdiensten, Rubrik, start een Nederlandse vestiging die als springplank dient voor de activiteiten op de Europese markt. Inmiddels zijn in Nederland de eerste klanten opgetekend. Dat vertelde ceo en oprichter Bipul Sinha vrijdag 7 oktober 2016 tijdens een bijeenkomst voor de Nederlandse ict-vakpers op Schiphol.

Rubrik is naar eigen zeggen het eerste cloud-datamanagementplatform dat op basis van een moderne cloudinfrastructuur gegevens beveiligt, beheert en voorziet in zoekfunctionaliteiten en analyses. Het zorgt dat opslag en beheer voldoen aan wet- en regelgeving en mikt op het databeheer van organisaties met hybride cloud-omgevingen.

Het bedrijf bouwde een eigen architectuur voor het beheer van data in de cloud. Het brengt een appliance op de markt die ook als beheerde dienst geleverd wordt door partners. De aanpak en technologie van Rubrik moet een einde maken aan de wirwar van oude systemen (legacy) die aan elkaar is geknoopt.

Oprichter; Bipul Sinha is tech-investeerder voor onder meer Nutanix en was daarvoor als engineer betrokken bij de ontwikkeling van de kernel van Oracle-databases. De geboren Indiër richtte in 2014 met drie partners de nieuwe clouddienstverlener Rubrik op. Die partners werkten onder meer voor Google en Facebook.

112 miljoen dollar

Rubrik, dat in het Zweeds: 'nieuwe standaard' betekent richt zich op datamanagement in hybride cloudomgevingen. Het bedrijf uit Sillicon Valley haalde 112 miljoen dollar op bij investeerders en groeide van vier man in 2014 uit naar een organisatie van 160 man in 2016.

Rubrik richt zich op het versimpelen van datacenter-omgevingen. Het koppelt virtuele machines en hypervisor aan de productie-serveromgeving en storage area network (SAN).

Daarbij wordt de laag van aparte back-up proxy, back-up-servers, zoekmachines, opslag op systemen met harde schrijf en tape-archivering vervangen door het cloud-datamanagementplatform van Rubrik.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hebben ze dan ook 'ijzer' in Nederland/EU staan? Want voor veel bedrijven die cloud gebruiken blijkt het toch wel belangrijk te zijn waar hun data staat. Een mooie opsteker voor EU cloud aanbieders trouwens.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-10T11:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.