T-Systems host clouddiensten Ordina

cloud computing

Ict-dienstverlener Ordina besteedt de hosting van clouddiensten uit aan T-Systems. De samenwerking met laatstgenoemde heeft geen gevolgen voor de personeelsbezetting van Ordina. Alle werkplekken blijven vooralsnog behouden.

Vanuit klanten is er veel vraag naar de cloud. Ordina is hiervoor in zee gegaan met T-Systems. Dat gaat alle clouddiensten binnen de Benelux voor de onderneming hosten. Rob Sanders, beheer- en outsourcingverantwoordelijke bij Ordina, benadrukt dat er voor het personeel niets veranderd. ‘Iedereen blijft op zijn plaats. Ook ons datacenter in Groningen blijft draaien.’ T-Systems gaat het volledige cloud ecosysteem voor Ordina verzorgen. ‘Klanten kunnen zowel kiezen voor private-, public en hybride cloudoplossingen.’ De samenwerking is per 1 november ingegaan. 

De samenwerking met T-Systems staat volledig los van het contract tussen Ordina en KPN voor het beheer van de werkplekautomatisering. T-Systems is vandaag de dag actief in meer dan twintig landen en telt 46.000 werknemers. In 2015 boekte de onderneming een omzet van circa 7,1 miljard euro. Ordina is een ict-dienstverlener in de Benelux met ruim 2700 medewerkers. Het bedrijf is opgericht in 1973. In 2015 behaalde het een omzet van 348 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-01T14:04:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.