The Next View levert app voor IoT-waterkrachtcentrale

SAP technologie geeft inzicht in waterkrachtcentrale Dommelstroom

It-consultancybedrijf The Next View heeft een app ontwikkeld op basis van SAP-technologie die de gegevens uitleest van de net geopende Dommelstroom-waterkrachtcentrale. Deze IoT (internet of things)-centrale is voorzien van sensoren die continu allerlei variabelen meten. De sensoren sturen deze gegevens via het mobiele datanetwerk naar het SAP Hana Cloud Platform, het in-memoryplatform van SAP. Via de Dommelstroom-app kunnen eigenaren en geïnteresseerden deze gegevens direct uitlezen.

De app toont via een interface onder andere de opgewekte hoeveelheid stroom, het hoogteverschil van de stuw en het aantal kubieke meter water dat de centrale verwerkt. Ook geeft de app een indicatie van het aantal huishoudens dat de centrale op dat moment van stroom voorziet, en schetst een grafiek het opgewekte vermogen van de afgelopen tijd.

SAP-partner The Next View uit Den Bosch heeft de technologie en manuren kosteloos aan het project beschikbaar gesteld. De app is kosteloos beschikbaar voor iOS- en Android-devices via de Apple App Store en de Google Play Store.

Duurzaam

Vader en zoon Jan en Bram Taks bedachten vijf jaar geleden het idee voor de Dommelstroom, een duurzame waterkrachtcentrale in de Dommel. De basis van dit particuliere initiatief is een zogeheten vijzelturbine, de grootste van Nederland. Het water zet een grote schroef in beweging die fungeert als een dynamo.

De turbine is geplaatst op een stuw in de Dommel, nabij Sint-Michielsgestel. Op die manier zet de centrale stromend water van de rivier om in 600.000 tot 700.000 kWh aan groene stroom, goed voor zo’n 160 huishoudens. De centrale, die begin november in gebruik is genomen, heeft een paar honderd eigenaren en is deels gefinancierd via crowdfunding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.