Infradata koopt Franse netwerkbeveiliger Nomios

Netwerkintegrator Infradata uit Leiden neemt de Franse netwerkbeveiligingsspecialist Nomios over. Door die overname breidt Infradata zijn activiteiten uit naar de Franse markt en breidt het de netwerkbeveiliging-activiteiten uit.

Nomios richt zich op netwerkbeveiliging in de financiële sector en defensie en voor internet- en telecomdienstverleners. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt 35 miljoen euo. Volgens Infradata boekten de Fransen de afgelopen jaren een gemiddelde groei van 30 procent.

In een toelichting op de overname stelt Infradata: 'De overname geeft een impuls aan het management en de ruim zeventig medewerkers van Nomios, doordat zij de beschikking krijgen over extra kapitaal om versneld te kunnen groeien.'

Volgens Infradata-ceo Leon de Keijzer verstevigt Nomios de kennis op essentiële gebieden, zoals geavanceerde netwerkbeveiliging, cyber security en managed services. Hij stelt dat de vraag naar deze diensten blijft toenemen. 'Het is een terrein waar we de komende jaren dan ook een flinke groei verwachten. Nomios krijgt nu ook de beschikking over onze kennis en oplossingen, gericht op de mobiele- en serviceprovidermarkt. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen we klanten in heel Europa nog beter bedienen.'

Juniper

'Deze overname is een belangrijke volgende stap die past binnen onze internationale groeistrategie, die we vorig jaar hebben ingezet met de overname van Quonubes in het Verenigd Koninkrijk', aldus De Keijzer. Infradata blijft zich oriënteren op mogelijke nieuwe overnamekandidaten. Daarbij is de blik vooral gericht op Duitsland en het VK.

In januari 2016 startte de eerste onderhandelingen over een overname. In juli is het overnamecontract getekend en nu is de overname ook goedgekeurd door het Franse ministerie van Economische Zaken.

Infradata richt zich op organisaties waarvan de netwerkinfrastructuur en de beveiliging hiervan essentieel is voor het uitoefenen van de kernactiviteiten. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen en heeft partnerovereenkomsten met Juniper Networks, F5 Networks, Fortinet, Palo Alto Networks, Infoblox, A10 Networks, BroadForward, Tufin en Arbor Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-14T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.