Axxioma haalt eerste klanten binnen

Vastgoed Service en 1012Inc nemen cloudoplossing af

Cloudsoftwarebedrijf Axxioma uit Rotterdam heeft op de vastgoed- en corporatiemarkt zijn eerste twee klanten binnengehaald. Het gaat om Vastgoed Service, het onderhoudsbedrijf van de corporaties Woonbron en Duwo in Delft, en 1012Inc, een nieuw vastgoedbedrijf in Amsterdam. Beide organisaties nemen de cloud-oplossing Axxioma af als nieuw informatiesysteem.

Axxioma is vorig jaar opgericht door Willem Hartmann, ex-directeur/oprichter van HC&H Consultants, een adviesbureau uit de woningcorporatiebranche. Hartmann werkt samen met Axxerion, een leverancier uit Heteren van bedrijfssoftware voor facility management en commercieel vastgoed die volledig webgebaseerd is én in de cloud draait.

Axxioma biedt een, op de Axxerion-productsuite gebaseerde, cloudoplossing met geïntegreerde bedrijfsfuncties voor commerciële beheerders en de corporatiemarkt, die werkt volgens de Redex- en Cora-standaarden. Het bedrijf meldt nu de eerste twee klanten te hebben binnengehaald: Vastgoed Service en 1012Inc.

Vastgoed Service

Vastgoed Service, het onderhoudsbedrijf van Woonbron en Duwo in Delft, maakt tot nu toe gebruik van de ict-infrastructuur en -systemen van Woonbron. Vastgoed Service wil toe naar de situatie dat het zijn eigen systemen heeft en beheert in een eigen omgeving. Het heeft daarvoor na een selectietraject voor het cloudsysteem van Axxioma gekozen, dat de huidige Cegeka DSA-pakketten Pharos en Empire zal vervangen.

Vastgoed Service zal gebruik gaan maken van de modules Onderhoud, KCC, CRM, HRM, Vastgoed, Bouwdelen, (Inkoop)Contracten en de volledige financiële administratie, inclusief de digitale verwerking van de facturen. Ook moet het cloudsysteem kunnen integreren met het plansysteem van Viadata en de telefonie-cloudoplossing van Unexus en kunnen koppelen met het klantcontactsysteem Iris en de primaire systemen Empire (Woonbron) en Incit (Duwo).

1012Inc

Het publiek- private investerings- en beheerbedrijf 1012Inc is recent opgericht door de gemeente Amsterdam, woningcorporatie Stadgenoot en investeerder Syntrus Achmea. Het is de rechtsopvolger van Stadsgoed, een onderdeel van Stadgenoot. Het doel is om de leefbaarheid in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren door strategisch vastgoed aan te kopen en het goed te beheren.

Als nieuw informatiesysteem koos 1012Inc voor de cloudoplossing van Axxioma. ‘Een belangrijk uitgangspunt bij de selectie voor het nieuwe informatiesysteem was de mogelijkheid om de diversiteit aan panden en huurcontracten optimaal digitaal te kunnen beheren. Het praktische en gebruiksvriendelijke pakket kan ook door klanten en leveranciers worden gebruikt via de portalfunctionaliteit. Dit betekent dat de informatie aan de bron kan worden opgevraagd en gewijzigd. Dit in combinatie met de voordelen van het minimale beheer van een cloudoplossing, gaf de doorslag voor Axxioma’, volgens Patrick Hendrix, de projectmanager voor de selectie en de implementatie van het nieuwe informatiesysteem.

1012Inc zal gebruik gaan maken van de modules Vastgoed, Contracten, CRM, Onderhoud, HRM, Managementinformatie en de volledige financiële administratie. Alle documenten inclusief de bouwtekeningen worden opgenomen in het geïntegreerde documentmanagementsysteem. Axxioma moet het nieuwe systeem met ingang van het nieuwe jaar opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-21T14:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.