Stichting helpt kleine MKB’er bij ISO-certificering

De Stichting Certificering MKB uit Ede komt met een ISO-certificaat voor kleine mkb’ers van maximaal vijftig medewerkers. Het betreft de ISO 9001. Het concept, wat gebruikmaakt van een gezamenlijk kwaliteitsmanagementsysteem, is door de stichting zelf ontwikkeld. Vier it-bedrijven en twee thuiszorginstellingen zijn al gecertificeerd.

De stichting gebruikt voor het behalen en behouden van een ISO 9001-certificaat een gezamenlijk kwaliteitsmanagementsysteem via een cloudoplossing. Dat is naar eigen zeggen een uniek concept in Nederland. Jan Stam, voorzitter van de Stichting Certificering MKB, licht toe: ‘Het gezamenlijke kwaliteitsmanagementsysteem stelt de kwaliteitsmanagers in staat om zonder reistijd op elk moment van de dag een controle op de kwaliteit van de bedrijfsprocessen van de aangesloten bedrijven uit te voeren. Daarnaast kunnen de bedrijven hun eigen systemen blijven gebruiken.’ Hij meent dat het concept kleine mkb’ers met maximaal vijftig medewerkers in staat stelt om via minimale inspanningen en tegen een betaalbare prijs gecertificeerd te worden.

De Stichting Certificering MKB is in 2015 opgericht door John Vis en Jan Stam. In dat najaar startten zij met een pilot, die in augustus 2016 werd afgerond. Inmiddels heeft de stichting zes bedrijven ISO 9001-gecertificeerd. Het betreft vier it-bedrijven en twee thuiszorginstellingen. Deze bedrijven maken onderdeel uit van het bestuur van de stichting. De stichting verwacht in het komende jaar een verdubbeling van het aantal aangesloten bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-23T09:30:00.000Z Suzanne Martens