Citrix wil rol spelen in digitale transformatie

CEO Citrix

Citrix-ceo Kirill Tatarinov.

Microsoft-veteraan Kirill Tatarinov is begin dit jaar begonnen als ceo bij Citrix. Tatarinov heeft dertig jaar ervaring in de ict-branche, waarvan de afgelopen dertien jaar bij Microsoft. Hij vertelt over het afgelopen jaar en legt de plannen voor 2017 uit.

Citrix wil een rol spelen in de digitale transformatie van bedrijven en de productiviteit van werknemers verhogen’, vertelt de ceo. ‘Wij willen een volledige focus op de Citrix-cloud als start- en eindpunt van alle bedrijfsprocessen.’ Tatarninov stelt daarnaast dat we aangekomen zijn in het tijdperk van de app. ‘Het is geen wereld van devices meer, maar een wereld van apps. Wij willen applicaties aanbieden voor alle devices en de security hiervan waarborgen.’

Internet of Things

Tatarninov gaat ook in op het internet of things en vertelt hierbij over de aankoop van Octoblu in het voorjaar van 2016. Octoblu is een middleware oplossing die systeemintegratie eenvoudig maakt. Middels Octoblu’s drag en drop’-principe kunnen enkele tientallen verschillende systemen toch met elkaar verbonden worden. ‘Hierbij kunnen bedrijven werken met IoT-services die realtime en op een veilige manier data uitwisselen’, stelt de ceo.

Octoblu is gebouwd op het open source platform Meshblu en ondersteunt verschillende protocollen om verschillende devices met elkaar, gebruikers en web services te verbinden. Dit kan zowel met de publieke, private of hybride cloud. 

Microsoft

De belangrijkste partner van Citrix wat betreft werkplekbeheer, is Microsoft. De softwareleverancier heeft een zeer innovatieve kijk op werkplekbeheer, meent Tatarinov. ‘We zien een verschuiving naar Windows 10 en ook de Citrix Cloud is nu geschikt voor een virtualisatie van Windows 10. Ook op het gebied van mobility maakt de softwaregigant een grote stap, want Office 365 is nu volledig geschikt en bruikbaar als app voor de smartphone. Daarnaast hebben we Skype for Business ook mogelijk gemaakt in een gevirtualiseerde werkplek. Het grote voordeel van deze samenwerking is de consistentie en het feit dat de data altijd op de server staat en nooit op de devices zelf. Dit is een groot voordeel, zeker in het tijdperk van ‘bring your own device’’, aldus de oud-Microsoftman.

Voorspellingen 2017

Kijkend naar 2017, gaat de ceo allereerst in op het partnerprogramma, dat het bedrijf in juni van dit jaar uitbreidde. ‘Volgend jaar willen we onze partners nog meer tools en incentives geven. Daarnaast zullen we ook meer gaan focussen op partners die zich volledig richten op de cloud.’ Daarnaast voorspelt Tatarinov dat de Citrix Cloud en de tool Sharefile, een sync-and-sharing oplossing voor zakelijke documenten, in 2017 zullen groeien. ‘De cloudadoptie zal versnellen en volgend jaar zal de cloud ‘mainstream’ zijn. Daarnaast zal niet het aantal devices toenemen, maar zal binnenkort iedereen werken en leven vanuit zijn smartphone en een digitaal persona hebben in de cloud’, besluit de Rus.

Tatarinov groeide op in Moskou en behaalde een masterdiploma in systeembouw aan de Moskou Universiteit voor Transportbouwkunde en een masterdiploma in bedrijfseconomie aan de Houston Baptist University. In 1986 startte hij zijn loopbaan in de ict en werkte bij verschillende systeem-, netwerk- en consultingbedrijven in Rusland, Israël en Australië.

Hij was ook medeoprichter, hoofdarchitect en hoofd research en development bij Patrol Software, een ontwikkelaar van innovatieve softwareoplossingen voor systemen en netwerkbeheer. Dit bedrijf werd in 1994 door BMC overgenomen, waar Tatarinov werd aangesteld als senior vice president en chief technology officer (cto). In 2002 trad hij in dienst bij Microsoft waar hij de leiding kreeg over de management en solutions-divisie. Vanaf 2007 stond Tatarinov aan het hoofd van Microsoft Business Solutions (MBS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T10:22:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.