Sentia neemt Deense hostingbedrijven over

Deal handen schudden overname

Het Nederlandse Sentia, dat ook actief is in België en Denemarken, heeft de Deense ondernemingen Solido Hosting en de Jaynet Group overgenomen. De merken worden in de loop van 2017 omgevormd tot Sentia. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overgenomen Deense organisaties bieden hostingoplossingen op maat aan, die voornamelijk gericht zijn op enterprise-klanten. De overnames zijn onderdeel van Sentia’s ambitie om leidend te worden op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische applicaties op cloudplatforms in Europa.

Het bedrijf geeft aan verder te willen groeien in andere Scandinavische landen. Het stelt daarom in Denemarken een managementteam samen om de toekomstplannen verder uit te voeren. De huidige ceo van Jaynet, Michael Meister, is aangesteld als managing director. Voormalig Solido-ceo Christer Hasse zal in het team een business development rol aannemen.

Door de overnames groeit het aantal medewerkers binnen de Sentia Group, opgericht in 1999, naar ongeveer 270. Het bedrijf heeft nu vijf kantoren verspreid over drie landen. In Nederland heeft de onderneming vestigingen in Nieuwegein, Delft en Amsterdam (hoofdkantoor). In België is Sentia gevestigd in Gent, in Denemarken bevindt het kantoor zich in Kopenhagen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat datacenterpartijen met een omzet van onder 500 Miljoen per jaar op termijn ten dode zijn opogeschreven.
Het hebben van een aantal datacentra alleen is niet voldoende om goede diensten te kunnen leveren aan enterprise klanten. Deze kanten willen ook end-to-end management. Deze diensten varieren van RIM (Remote Infrastructure Services) tot aan een compleet gemanaged SAP opgeving. Tel daar het ontbreken van een eigen, wereldwijd, network bij op en zie, dit kan op termijn niet goed gaan. Echt grote datacenter partijen als NTT en Rackspace hebben buiten het datacenter ook een eigen network en kunnen de systemen van de klant end-to-end managen.
Binnen NTT heeft alleen het europesche applicatiebeheerteam al meer FTE's als deze nieuwe combinatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-20T11:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.