Managed hosting door True

Cloudmarkt groeit met 25 procent in 2016

Investeringen in clouddiensten voor het eerst hoger dan investeringen in hard- en software

 

cloud computing

Cloud service providers (csp’s) behaalden in 2016 een gezamenlijke omzet van 148 miljard dollar, omgerekend zo’n 132,5 miljard euro. Dat is een groei van 25 procent ten opzichte van het boekjaar ervoor. Zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Synergy Research Group (SRG).

De grootste groei is te zien bij infrastructure as a service (IaaS) en platform as a service (PaaS) diensten, namelijk 53 procent. Dat wordt opgevolgd door de hosted private cloud (35 procent) en software as a service (SaaS, 34 procent). Amazon/AWS, Microsoft, HPE, Cisco, IBM, Salesforce enDell EMC voeren de lijst van grootste leveranciers aan.

Daarnaast is 30 miljard dollar (28 miljard euro) geïnvesteerd in cloudinfrastructuur-diensten; kwam 40 miljard dollar (37,7 miljard euro) uit enterprise SaaS. tot slot laat UCaaS (unified communications) een constante groei zien. 

‘In 2015 werd de cloud mainstream en in 2016 begon de cloud in it-marktsegmenten te domineren’, vertelt Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. ‘De grote barrières van cloudadoptie behoren bijna tot het verleden, zeker binnen de public cloud. Cloud-technologieën genereren veel inkomsten voor ict-leveranciers en cloud service providers en dat zal in de komende jaren alleen maar blijven toenemen.’

Meer geld in clouddiensten dan in hard- en software

SRG laat weten dat er in het boekjaar van 2016 (Q4 2015 t/m Q3 2016) voor het eerst meer werd uitgegeven aan clouddiensten dan aan de hard- en software voor een cloud infrastructuur. In totaal werd er 65 miljard dollar (ongeveer 61 miljard euro) geïnvesteerd in hard- en software voor een cloud infrastructuur. Daarbij gaat ruim de helft van de investeringen naar de private cloud. Echter groeit de public cloud harder.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5918527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×