Aareon neemt belang Alliantie in Residenz ICT over

Deal handen schudden overname

Corporatie-automatiseerder Aareon heeft de aandelen in Residenz ICT van woningcorporatie De Alliantie overgenomen. Residenz ICT biedt werkplekdienstverlening vanuit de cloud. Het bedrijf uit Almere ondersteunt inmiddels zestien woningcorporaties en ketenpartners.

Sinds de oprichting in 2008 beschikte Aareon reeds over 50 procent van de aandelen van Residenz ICT. Met de overname van de resterende aandelen is het bedrijf uit Emmen nu voor de volle honderd procent eigenaar. Daardoor verwacht Aareon de diensten van Residenz ICT makkelijker te kunnen integreren met zijn andere producten en diensten. Daarmee krijgen klanten een rijker portfolio aangeboden, met oplossingen die volledig geïntegreerd zijn en elkaar versterken', aldus Aareon.

Residenz ICT is in 2008 ontstaan uit een samenwerking tussen Aareon en De Alliantie, een van de grotere woningcorporaties van Nederland met woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en de Gooi en Vechtstreek. De joint venture bood zijn werkplekclouddiensten daarna ook aan bij andere partijen uit de corporatiewereld, zoals Elkien, Viveste, Patrimonium Urk, Brabantse Waard, Zeeuwland, Benardus Wonen en Marenland.

Gerucht

Eind 2015 ging al het gerucht dat De Alliantie zijn belang in Residenz ICT had verkocht omdat het aanbieden van werkplekdiensten niet een kernactiviteit van een corporatie is. Een woordvoerder zei toen tegen Computable dat er van verkoop geen sprake was, maar: 'Net als alle woningcorporaties zullen we ervoor moeten zorgen dat onze dienstverlening voldoet aan de eisen van de Woningwet. Het kan zijn dat hierdoor in de komende tijd veranderingen worden aangebracht in de structuur van ondernemingen waarvan De Alliantie aandeelhouder is.'

Nu, ruim een jaar later, heeft de Alliantie zijn belang dus wel verkocht. De overnametransactie is eind 2016 afgerond. De nieuwe eigenaar Aareon Nederland bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen waaraan nu ook Residenz ICT wordt toegevoegd. Aareon is naast de woningcorporatiemarkt actief in het commercieel vastgoed, de (lokale) overheid, zorg, handel & logistiek en facilitymanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.