Copaco koopt Thinfactory voor uitbreiding in België

Belgie en Nederland

Ict-distributeur Copaco neemt de Belgische clouddienstverlener Thinfactory over. Door de overname van die in Zaventem gevestigde leverancier van clouddiensten breidt Copaco zijn activiteiten in België uit met een netwerk van ongeveer 150 partners die clouddiensten leveren aan bedrijven en organisaties in België. Ook krijgt Copaco de beschikking over een infrastructuur in drie Belgische datacenters en worden activiteiten technisch en commercieel ondersteund door lokale medewerkers.

Volgens Copaco-directeur Iwan Kuijpers is het bedrijf met de clouddiensten van Thinfactory beter in staat de Belgische markt te bedienen. Het krijgt door de overname namelijk een infrastructuur in drie Belgische datacenters in handen. Daardoor kan het klanten de garantie bieden dat data in België wordt opgeslagen. Voor de overname van Thinfactory (dat in 2011 is opgericht) was Copaco in België actief vanuit een verkoopkantoor in Aalst.

Kuijpers: 'De overname past in onze strategische doelstelling om oplossingen te leveren over het gehele ict-spectrum van hardware, software en clouddiensten. Waar nodig leveren wij deze met de ondersteuning van kennisspecialisten en middelen, waaronder ons 2tCloud platform voor geautomatiseerde provisioning en facturatieprocessen.'

Managing director Geert Hauwaerts van Thinfactory meldt in een persbericht over de overname: 'Copaco is een financieel sterke partner met een duidelijke cloudstrategie, met de ambitie om de beste cloud services aggregator te worden en de bereidheid om daarin te investeren. Door de overname kunnen wij onze partners nog beter bedienen met een uitgebreid cloud services aanbod en met de middelen om onze partners optimaal te ondersteunen en te ontzorgen.'

Over Copaco

Ict-distributeur Copaco is actief in de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf telt vierhonderd medewerkers en levert computers, printers, netwerken, data-storage, mobiele telefonie, software, elektronica voor consumenten en industriële klanten, LED, en domotica oplossingen. Het dienstenaanbod bestaat uit diensten op het gebied van servers, storage, mobility, cloud en de afhandeling van administratieve processen en klantcontact in de logistiek (logistic fulfillment).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-20T15:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.