Instruqt draait IT-leerplatform in Google Cloud

Google Cloud Next '17

cloud volgende stap

De Nederlandse startup Instruqt introduceert een leerplatform voor it-professionals om hen kennis te laten maken met nieuwe technologieën en it-producten, met name op het gebied van DevOps en cloud. De onderneming uit Hilversum zegt met het platform in te spelen op het toenemende tekort aan it-talenten. Het leerplatform is gebouwd in de Google Cloud en beleeft zijn introductie tijdens Google Next in San Francisco.

Instruqt-CEO Rik Farenhorst meent dat traditionele, klassikale trainingen niet geschikt zijn om nieuwe it-innovaties en -producten te doorgronden. Bovendien sluiten ze niet aan op de leerwensen van millennials en toekomstige generaties. ‘Het Instruqt-platform laat it’ers op een effectieve en leuke manier kennismaken en ervaring opdoen met allerlei innovatieve technologieën en it-producten. Ze worden uitgedaagd en leren een technologie goed kennen en gebruiken. De it-talenten kunnen hun ervaring, maar ook hun prestaties vervolgens delen en vergelijken met vrienden, collega’s en vakbroeders waar ook ter wereld.'

Google Next

Het leerplatform van Instruqt draait in de Google Cloud en wordt op de markt gebracht tijdens het Google Next-event dat van 8 tot en met 10 maart plaatsvindt in San Francisco. Het product is tijdens de introductie primair gericht op Google Cloud-technologie. Farenhorst: ‘We starten nu met een portfolio van DevOps- en cloudtechnologieën. In de komende maanden breiden we dit uit naar andere it-gebieden.’

Tijdens Google Next worden bezoekers uitgedaagd deel te nemen aan een online Google Cloud-toernooi. De prijsuitreiking wordt op 10 maart live gestreamd vanuit de conferentie. Tijdens de eerste week van de introductie zijn alle competities en opdrachten ook gratis te spelen voor belangstellenden die niet op Google Next aanwezig zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-07T09:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.