Oracle investeert in internationale groei Netsuite

Onder de vleugels van Oracle kondigt online-erp-leverancier Netsuite een nieuw plan aan om wereldwijd versneld te groeien. Het gaat om het openen van meer datacenters, kantoren en ontwikkellocaties wereldwijd, zodat meer bedrijven makkelijker toegang en ondersteuning krijgen tot de cloudgebaseerde erp-suite Oneworld. Daar waar mogelijk sluit de Netsuite Global Business Unit aan bij de voorzieningen die Oracle al biedt.

Oracle nam Netsuite vorig jaar november over. Naast investeringen in datacenters, kantoren en ontwikkellocaties steekt het it-concern extra geld in verdere productontwikkeling en de uitbreiding van het partnerkanaal. Hoe groot de investeringen zijn, is niet bekend gemaakt.

Netsuite beschikt al over vijf datacenters: drie in Noord-Amerika, één in Amsterdam en één in Dublin. Met het openen van datacenters in Noord-Amerika (Chicago), Duitsland (Frankfurt), Australië, Singapore, Japan en China wordt dit aantal verhoogd naar elf .

Qua kantoren wil Netsuite het huidige aantal van tien uitbreiden naar 23. Het erp-bedrijf opent nieuwe vestigingen in Argentinië, Brazilië, Colombia, Chili, Mexico, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Dubai, China, India, Maleisië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast wil Netsuite meer personeel werven, ook in bestaande vestigingen zoals in Amsterdam.

Het bedrijf kondigt verder aan de bestaande Oracle-ontwikkelcentra in India, China en Japan ook in te zetten voor het bouwen aan nieuwe internationale functionaliteit binnen NetSuite Oneworld.

Het Amerikaanse enterprise resource planning (erp)-softwarebedrijf denkt snel de magische grens van één miljard dollar te overschrijden. Daarmee nestelt Netsuite zich in de top van de grootste erp-softwareleveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-26T11:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.