Gesteggel over bouwborden vertraagt glasvezel Nijkerk

Aanleg glasvezel

De aanleg van glasvezel door Bright Access op industrieterreinen in Nijkerk en Hoevelaken is grotendeels afgerond. Het Enschedese bedrijf zegt echter vertraging te hebben opgelopen door de starre opstelling van de gemeente. Die herkent zich niet in de kritiek en meldt dat Bright Access niet over de juiste vergunning beschikte.

Het glasvezelproject is vorig jaar in gang gezet door ondernemers uit Nijkerk en Hoevelaken en vindt ondersteuning bij regionale ict-partijen Brainwork Systems, Tomassen ICT, Dijkma Electronics, STH Automatisering en 123Telcom. Bright Access uit Enschede werd aangetrokken om de glasvezel aan te leggen.

'Normaal doen we over dit soort trajecten een maand of drie, vier. Maar in Nijkerk heeft het bijna een jaar geduurd', vertelt projectleider Leo Oude Geerdink. 'Wij zijn wettelijk verplicht om in de openbare ruimte bouwborden te plaatsen waarop informatie staat over het project. De gemeente haalde de borden echter steeds weg, na klachten van een ondernemer dat het om reclameborden zou gaan.'

Dictaten opleggen

Het bedrijf schuift de zwartepiet naar de Omgevingsdienst De Vallei, een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten. Volgens Oude Geerdink viel met deze organisatie niet te praten. Bovendien zou de dienst niet goed geïnformeerd zijn over wat er speelde en legde hij alleen dictaten op.

Een woordvoerster van de gemeente Nijkerk, die ook namens de omgevingsdienst spreekt, zegt in een reactie verbaasd te zijn over de boze reactie van Bright Access. 'Het bedrijf bleek geen vergunning te hebben voor het plaatsen van een bouwbord. De rechtszaak die het hierover aanspande, werd ook verloren. Bright Access heeft zich niet aan de wettelijke voorschriften gehouden.'

Verglazing

Met de glasvezelontsluiting van industrieterreinen in Nijkerk en Hoevelaken heeft Bright Access ruim dertig terreinen verglaasd. Vaak wordt het bedrijf ingehuurd door het lokale mkb die een eigen netwerk wil aanleggen omdat bestaande glasvezelverbindingen te duur zijn of ontbreken. Volgens Oude Geerdink is er voor zijn bedrijf zeker nog wel voor tien jaar werk, als het om het aanleggen van zakelijke glasvezelnetwerken gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-01T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.