Vinci Energies lijft VCD IT Groep in

Medewerkers toasten op definitieve overname

Het Franse energieconcern Vinci Energies heeft de VCD IT Groep (VCD) uit Groningen definitief overgenomen. Door deze acquisitie versterkt het concern zijn ict-portfolio, dat via dochteronderneming Axians wordt uitgedragen. Het aantal ict-specialisten binnen het Axians-merk in Nederland stijgt hiermee naar 950 werknemers en de omzet naar tweehonderd miljoen euro. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

VCD IT Groep (VCD) levert ict-oplossingen aan organisaties in de gezondheidszorg en heeft daarnaast een focus op de segmenten detailhandel & logistiek, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening. VCD bestaat uit de business units VCD Business Solutions, VCD Infra Solutions, VCD Business Intelligence en VCD Healthcare. In 2016 realiseerde de groep met ruim driehonderd medewerkers een omzet van 47 miljoen euro.

De transactie is in april voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op termijn zal VCD verder gaan onder de merknaam Axians, dat in vijftien landen actief is. Axians zegt klanten te ondersteunen in het gehele proces van hun ict-projecten. Van conceptontwerp tot uitvoering en van infrastructuur tot applicatieoplossingen, op maat gemaakt naar specifieke wensen en ter plekke aangeleverd of via de cloud. Tot het portfolio aan ict-oplossingen behoren business analytics, clouddiensten, 'converged infrastructure' en datacenters, beveiliging, samenwerkingsoplossingen, zakelijke software, netwerksystemen en mobiele oplossingen.

Vinci

Naast Axians behoren Actemium (industriële automatisering), Omexom (elektriciteitsdiensten) en Vinci Facilities (gebouw gebonden elektrotechnische installaties) tot het Nederlandse onderdeel van Vinci.

Vinci Energies maakt op zijn beurt weer deel uit van het Franse bouwconcern Vinci (omzet 38,7 miljard euro, 191.000 medewerkers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-19T10:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.