Starthosting wordt onderdeel van Yourhosting

20.000 gebruikers gaan over naar Yourhosting-platform

Yourhosting opent Azure Stack Experience Center

Webhostingaanbieder Starthosting houdt op te bestaan en wordt geïntegreerd in zusterbedrijf Yourhosting. In de komende maanden worden zo’n twintigduizend Starthosting-gebruikers overgezet naar het Yourhosting-platform. Beide bedrijven maken onderdeel uit van Yourholding uit Zwolle.

Het bedrijf wil met Yourhosting, totaalaanbieder van hosting- en clouddiensten, al zijn 160.000 klanten, ongeacht grootte of bedrijfstak, bedienen met een uitgebreid productportfolio. Starthosting, een budgetmerk met een veel smaller dienstenaanbod, past volgens Yourholding niet goed bij de visie van het bedrijf. Door Starthosting uit te faseren komen er mensen en middelen vrij die het bedrijf inzet om de dienstverlening van Yourhosting verder te verbeteren en uit te breiden.

In een reactie stelt een woordvoerster dat ze niet kan aangeven hoeveel werknemers van Starthosting overstappen naar Yourhosting en welke besparing hiermee gemoeid is. ‘We kunnen geen exacte aantallen mensen noemen, omdat veel medewerkers voor verschillende labels werken. Uiteindelijk verwachten we tussen de 10 en 15 procent tijd te kunnen besparen op alle afdelingen, waaronder de divisies Klantenservice en Operations. Deze tijdsbesparing realiseren we niet direct volledig, omdat we in eerste instantie vanzelfsprekend nog voldoende tijd reserveren voor de huidige Starthosting-klanten. De tijd die we besparen, zetten we in voor de verdere ontwikkeling van Yourhosting.’ 

Kunnen de Starthosting-klanten de kosten in de nieuwe situatie wel betalen? ‘Die vraag kunnen we niet voor onze klanten beantwoorden. We kunnen wel toelichting geven op de prijzen. De prijzen voor hosting- en e-mailpakketten blijven hetzelfde. Pas als klanten wijzigingen in de pakketten willen aanbrengen, is het nodig daarvoor over te stappen naar een Yourhosting-pakket met andere kosten. De domeinnaamprijzen van Yourhosting verschillen wel van die van Starthosting. In sommige gevallen ligt de prijs iets hoger en in sommige gevallen is de prijs lager. Denk hierbij aan verschillen van maximaal een paar euro per jaar. Ook hiervoor geldt dat Starthosting-klanten deze prijzen niet direct gaan betalen. De aangepaste prijzen gelden pas na de eerste verlenging. Vanzelfsprekend kunnen de klanten hun pakketten voor die tijd opzeggen.’

Cloud- en it-diensten

De overstap biedt de klanten van Starthosting volgens de Zwolse onderneming veel voordelen. Het product- en dienstenaanbod van Yourhosting is een stuk uitgebreider dan men als Starthosting-klant gewend was. Hoewel Starthosting-klanten in eerste instantie de huidige producten behouden, hebben ze bij Yourhosting keuze uit meer domeinnamen, hosting- en e-mailpakketten en gratis ssl. Bovendien kunnen ze cloud- en maatwerk it-diensten afnemen, iets wat bij Starthosting niet mogelijk was.

Het nieuws volgt een dag nadat bekend werd dat Yourhosting en ict-dienstverlener Ifective gaan samenwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-29T14:01:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.