Intersystems komt met nieuw ontwikkelplatform

Data uit cloud

De Amerikaans automatiseerder Intersystems kondigt een nieuwe ontwikkelomgeving aan: Iris Data Platform. Het is te zien als de opvolger van het databasemanagementsysteem Caché, in combinatie met het applicatieintegratiesysteem Ensemble, de motor achter veel applicaties van met name zorginstellingen. Het nieuwe, cloudgerichte platform met een ingebouwde krachtige database komt begin februari 2018 beschikbaar.

Intersystems noemt Iris zelf een 'dataplatform met functies voor interoperabiliteit, geschikt voor alle vormen van bedrijfskritische en data-intensieve applicaties, ongeacht of gebruikers deze toepassen voor transactieverwerking of voor analytische doeleinden.' Volgens het bedrijf versnelt Iris Data Platform de ontwikkeling en uitrol van datagedreven applicaties. Het bevat onder meer een uitrolmechanisme, gericht op zowel cloud- en hybride als lokale omgevingen.

Gebruikers van Caché en Ensemble kunnen, indien gewenst, gratis overstappen op het Iris Data Platform.

De naam is afgeleid van de ontwerpprincipes die Intersystems hanteert. Iris staat voor: Interoperable, Reliable, Intuitive, Scalable. Volgens de databasespecialist zijn deze vier eigenschappen noodzakelijk om in te spelen op de snelgroeiende omvang van de data die dagelijks bij ondernemingen binnenstromen.

Geen etl-voorziening meer nodig

Intersystems beweert dat Iris, door het gelijktijdig uitvoeren van transactieverwerking en analytische processen op één platform, een infrastructuur met etl-voorzieningen overbodig maakt. Doorgaans moeten organisaties er op vertrouwen dat data, die niet exact op een gepland moment binnenkomen, via etl (extract, transform, load)-processen correct worden verwerkt tussen verschillende applicaties en platformen.

Iris biedt straks onmiddellijk inzicht in welke acties nodig zijn om de actuele datastroom op te vangen. Daarbij zorgt het platform met de ingebouwde functionaliteit voor interoperabiliteit voor een naadloze aansluiting op bestaande architecturen, systemen en apparaten. Daarmee levert Iris een belangrijke bijdrage aan het versnellen van de bouw en de uitrol van datagestuurde toepassingen, aldus de claim van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-20T13:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.