KPN lijft Qsight IT en Inspark in

Overname handen schudden

KPN neemt Qsight IT over, een leverancier van it-beveiligingsdiensten en publieke cloudadvisering in Nederland. Bij het bedrijf werken ongeveer 250 man; het behaalde in 2016 een omzet van zo'n vijftig miljoen euro. De overname is in lijn met de strategie van KPN om te groeien in deze twee takken. Ook clouddienstverlener Inspark, waar Qsight een strategisch belang in heeft, gaat over naar KPN. Afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Qsight IT biedt een breed serviceportfolio op het gebied van managed security services, waaronder 24x7 proactieve bewaking tegen cyberdreigingen, operationeel beveiligingsbeheer en cloud consultancy.

Het bedrijf is in september 2016 ontstaan uit de fusie van Qi Ict uit Delft en Onsight Solutions uit Arnhem. Holland Venture, de investeerder die medio 2015 instapte in Qi, ondersteunde de transactie maar verkoopt nu zijn belang aan KPN, net als de overige (management)aandeelhouders

Sinds 2014 hield Qi ict een strategisch belang in Microsoft-clouddienstverlener Inovativ. Dat bedrijf fuseerde in maart 2017 met Sparked tot Inspark. KPN neemt het belang van Qsight IT over, evenals dat van de managementaandeelhouders. Bij Inspark uit Amstelveen werken zo'n honderd mensen.

Timing

Dat Holland Venture zo snel een exit doet, is geen normale gang van zaken, vertelt Hubert Verbeek, managing partner Holland Venture, maar is 'ons inziens de beste timing om aan te sluiten bij grote strategen.'

Volgens Verbeek heeft Qsight IT met steun van de investeerder kunnen uitgroeien tot een 'vooraanstaande speler in cybersecurity en Microsoft Cloud-diensten voor zowel het middensegment van de markt als grote bedrijven. Gezien de groeiende importantie van cybersecurity en databeveiliging is een 100 procent Nederlandse overname door KPN het perfecte scenario. In de huidige markt ziet Holland Venture nog volop groeimogelijkheden voor Qsight IT.'

Portfolio

KPN is continu bezig zijn portfolio aan beveiligingsdiensten uit te breiden, zowel via organische groei als door middel van acquisities, zoals met de overname van Dearbytes in januari 2017. De overname van Qsight IT betekent een versterking van KPN's capaciteiten op het gebied van detectie en voorspelling. Daarnaast verbreedt de cloudexpertise van Qsight IT het (publieke) cloudaanbod van KPN. Ook kent het bedrijf een team hooggekwalificeerde beveiligings- en Microsoft-professionals, aldus KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.